Al costat de la plaça de Catalunya

Candela: arrossos de mil dimonis

  • Aquest elegant, càlid i novíssim restaurant, al cor de Barcelona, serveix arrossos de mil dimonis, ‘espetos’ i altres plats mediterranis elaborats amb productes de proximitat

Candela: arrossos de mil dimonis
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Les paelles fent ‘chup-chup’ et tempten des de l’altre costat del vidre. Estàs passejant per la rambla de Catalunya, a l’altura del número 2 (al costat de la plaça de Catalunya), i veus uns quants arrossos dient-te «¡entra, entra!». I tu, feble d’esperit, cedeixes i creues la porta. Estàs a Candela, un restaurant de cuina i esperit mediterranis que s’ha convertit en una de les novetats més destacades al centre de la ciutat en els últims mesos.

Caure en la temptació de l’arròs, una de les especialitats de la casa, és una decisió molt agraïda, perquè la veritat és que els surt brodat. Ja sigui el melós de bolets i costelles de porc, la paella valenciana, l’arròs negre, el del senyoret... Cap supera els 16,40 euros, preus moderats per la zona on està ubicat.

L’altra gran aposta d’aquest ampli, elegant i càlid establiment, decorat amb plantes i fustes, és l’‘espeto’. Aquí en tens de sardines, de llagostí, de calamar, d’orada i de llobarro. Com a les platges de Màlaga però a l’asfalt de Barcelona. 

Petits productors locals

Més enllà d’aquests dos pilars de la carta, no falten plats de l’horta, del mar, tapes, fregits, brases... Tot això, amb productes de temporada i proximitat de petits productors locals amb qui recórrer el Mediterrani: la tonyina vermella d’almadrava, les anxoves de L’Escala, els musclos i navalles del delta de l’Ebre, la botifarra de perol de la carnisseria Singla de Navarcles, els ous de Calaf...

Notícies relacionades

No hi ha menú de migdia ni carta de postres, que arriben a la taula en uns pots a escollir: fruita, pastís de formatge Idiazábal, ‘mousse’ de xocolata i avellana i gerd, flamet de maracujà, ‘mousse’ de iogurt amb melmelada de fruits vermells, ‘panna cotta’ amb llimona.

Vaja, que costa sortir-ne. Tan fàcil que ha sigut entrar-hi... n