Plans rodons

Les millors pizzes de Barcelona per veure una sèrie

  • És la nova Santíssima Trinitat de l’oci en pandèmia: en comptes de manteta, masses gurmet. Aquí tens les millors pizzes de Barcelona maridades amb sèries

Les millors pizzes de Barcelona per veure una sèrie
5
Es llegeix en minuts

Si encara estàs amb allò de sofà, manteta i pel·li, encara ets al 2010. Queda’t aquí si et ve de gust, però fa temps que el combo ha canviat: ara és sofà, pizzeta i sèrie, un triangle equilàter de felicitat casolana que, aquests dies de pandèmia, s’ha revelat com la màxima expressió de l’oci. La manteta per a l’avi i la pel·li, al cine: res pot superar un bon tresillo, una pizza gurmet i un compte delmat per les mensualitats de Netflix, HBO, Amazon i la mare que les va parir a totes. En aquesta tessitura, i perquè no et falti de res, et recomanem vuit glorioses pizzes a domicili i les marinem amb les millors sèries de les teves plataformes favorites. Nosaltres fem la feina bruta, tu només preocupa’t de no desenganxar les natges del sofà i recordar-li a la teva parella que les vores també es mengen. 

Marinara de llums 

Menys és més

Benvinguts a l’ambaixada oficiosa de Nàpols al Poblenou. Madre Lievito és una cosa seriosa. La seva massa, gomosa, ferma i ennegrida per la llenya, és un orgasme de llarga durada. Seva és, de fet, la millor Marinara que he provat a Barcelona (a només 7,50 €). Senzilla, directa, sense ornaments absurds, amb tomàquet de veritat, all, orenga, oli d’oliva verge extra, alfàbrega i res més. Per a un mos tan meravellosament simple, s’han de buscar sèries que van al gra, senzilles, però fetes com déu mana. Penso en el pols minimalista d’‘El colapso’ (Filmin), amb els seus descarnats plans seqüència en plena ‘Apocalipsis’, en la parquedat de la magnífica sèrie d’animació ‘Primal’ o en la cruesa bèl·lica de ‘Valley of tears’ (totes dues en HBO).  

Carrers de Llacuna, 1; Almogàvers, 148, i Creu Coberta, 105.


Amb ny de pizza 

Producció pròpia

Ho peten. Embotits i formatges de fabricació pròpia. Masses de classe alta i fermentació prolongada. Llenya. Inspiració desbordant als puzles d’ingredients (de temporada). El projecte de Rafa Panatieri i Jorge Sastre, Sartoria Panatieri, mereix figurar al podi de les millors pizzeries de Barcelona. Paradoxalment, la meva peça favorita és la més espanyola, la que porta cecina de Lleó, crema de formatge de La Serena, api adobat, mozzarella i farigola. Marida-la amb sèries nacionals de qualitat: l’amfetamínica ‘Antidisturbios’, la hilarant ‘Vergüenza’ o la tendra ‘Mira lo que has hecho’ (Movistar+) són bones opcions

Carrers de l’Encarnació, 51, i de Provença, 330.


Passarem de la màfia 

Original ‘gangsta’

La massa de Can Pizza no és d’aquest planeta, només un artefacte ‘kryptonià’ seria capaç de resistir el ‘delivery’ amb tanta enteresa. La factoria pradenca (ara universal) continua tallant la pana amb els seus discos gurmet i una massa suprema de fermentació eterna. A mig camí entre l’elasticitat napolitana i el cruixent romà, l’Al Capone, amb tomàquet, tàperes, ‘nduja, olives negres i oli d’alfàbrega, és la seva arma més perillosa. ¿Una pizza dels baixos fons? Doncs res com sèries de mafiosos per completar l’entendridora vetllada: els perdonavides britànics de ‘Peaky blinders’ (Netflix), els busca-raons de ‘Gomorra’ (HBO) o la màfia russa londinenca de ‘McMafia’ (Amazon Prime) seran fidels companys d’ingesta. Fes que la desaparició de l’últim triangle sembli un accident.  

Passatge de Simó, 21, i Rambla del Poblenou, 127.


Luxe ibèric 

L’excés de mitjanit

La millor pizzeria de Sant Gervasi, Mucho, és un cant a l’excés per la via de la qualitat i el detall. Les seves pizzes són estratosfèriques, i entre aquestes, la Ibérica brilla amb greix propi gràcies a un terratrèmol porcí amb pernil, cansalada viada i xoriço ibèric que farà plorar en posició fetal el teu cardiòleg durant dies. Per a un excés tan totxo, sèries excessives com ‘La Veneno’ (Atresplayer), ‘The new pope’ (HBO) o, la meva favorita, aquesta orgia de superherois depravats titulada ‘The boys’ (Amazon). Tot ben porc.  

Carrer de Marià Cubí, 201.


Pecat capital 

Morro fi

La pandèmia va obligar el local de tapes d’autor Gula Bar a transformar-se en pizzeria; la idea era sobreviure la tempesta sense rebaixar els nivells de qualitat de l’equip Santa Gula. Doncs ho han aconseguit. A Gula Pizza Bar fermenten el bitxo 48 hores, es decanten per un format napolità tirant a cruixent, utilitzen farina neta i no es tornen bojos amb les combinacions. L’exemple més diàfan és la pizza Finolis, amb pernil ibèric, mozzarella, fontina i crema de trufa negra. Si ets tan exquisit que et menges els Mars amb ganivet i forquilla, necessitaràs acompanyar-la de sèries de ‘pijos’ repolits amb més vàters que la Preysler: a ‘Succession’ (HBO) descobriràs la versió mil·lennista de ‘Dinastía’; a ‘Los Bridgerton’ (Netflix) disfrutaràs d’una barreja de ‘pijería’ d’època i culebró, i a la meravellosa ‘The crown’ (Netflix), la Reina Madre t’ensenyarà a agafar la pizza amb el dit petit aixecat.  

Carrer del Doctor Rizal, 20. 


Pizza o plom 

Operació Nècora

Seria la pizzeria favorita de Tony Montana. Traficantes de Harina va néixer durant el confinament i s’ha guanyat el públic amb masses fermentades durant 24 hores; farines supremes; ingredients de qualitat (de proximitat i italians); combinacions atrevides..., i un amor desmesurat pels mites del narcotràfic. La seva devoció pels traficants (perceptible en el ‘packaging’) és tan intensa que han batejat una de les seves pizzes amb el nom de Sito Miñanco. Porta tomàquet, mozzarella, pernil York, patata, porro i salsa brava, i encaixa com un guant amb els narcos gallecs de ‘Fariña’ (Netflix), els traficants a escala internacional de ‘ZeroZeroZero’ (Amazon Prime) o l’esborronadora docu-sèrie sobre càrtels mexicans ‘The last narc’ (Amazon Prime). Per cert, si encara no has vist ‘Breaking bad’ (Netflix), demana la pizza Heisenberg. No preguntis per què. 

Carrer de Sagués, 16.


Paladars curiosos

Mortadel·la celestial

El laboratori de La Balmesina no para de treballar. Continua millorant la base de les seves pizzes (farina ‘premium’, massa mare, fermentació llarga) fins a límits insospitats i facturant fantasia en forma de disc. Entre les seves joies, destaca la Mortadella, una pizza per a paladars curiosos, elegants i amb ganes de sortir de la rutina que inclou mozzarella, formatge stracchino artesanal, mortadel·la artesana, endívia rostida, pebre negre i oli de cibulet. Per a una cosa tan especial, cerques sèries diferents, reptadores. Cerques la distòpia tecnològica de ‘Devs’ (HBO), el ‘thriller’ d’autor de la quarta temporada de ‘Fargo’ (Movistar+) o la valentia i el perfil ultramodern de ‘Podría destruirte’ (HBO).  

Carrer de Balmes, 193. 


Calent, calent 

Pizza amb dos rombes

Notícies relacionades

Com diu el gastrònom Pablo Tregebov, Sports Bar és una de les pizzeries més honestes de Barcelona. Les seves masses napolitanes, dotades d’una sensual elasticitat, s’ofereixen al client a preus ajustats i sembla que vinguin amb avió, directament del sud d’Itàlia. La Diavola, amb tomàquet, mozzarella i encenalls de salami picant, és com introduir unes manilles de vellut en la teva vida sexual. Tant picant fa que sigui imprescindible veure-la amb sèries d’alta lubricitat. Els ambiciosos, viciosos i hipersexuals protagonistes d’‘Industry’ (HBO) o els inversors pervertits d’‘Exit’ (Filmin) demanen a crits que els deixeu entrar al vostre llit, vull dir a casa.

Carrer Ample, 51; Diagonal, 123; Marina, 290; Boqueria, 26, i Tantarantana, 20.