Per prendre’n nota

5 nous restaurants que no et pots perdre el 2021

  • Arigato, Palo Verde, Fonda Pepa, Avenir i Amaica són cinc nous establiments que es mereixen una visita... ¡Ara mateix!

5 nous restaurants que no et pots perdre el 2021
1
Es llegeix en minuts

Si vols començar el 2021 amb bon gust de boca, et recomanem la visita a aquests cinc nous restaurants de Barcelona. Els ha visitat Pau Arenós, el cronista gastronòmic d’EL PERIÓDICO, que va tastar els seus plats fa unes setmanes. I li van agradar, i tant que li van agradar...

Arigato

Sebastián Mazzola i Sussie Villarico només volien una gelateria bonica però els ha sortit un restaurant amb plats profunds i fumejants i un bar on comprendre el sake. Aquí tens la crònica d’Arigato.


Palo Verde

El cuiner Ludwig Amiable i el dissenyador Andrés Bluth reivindiquen una «cuina essencial, primitiva i bàsica» basada en la graella. El nom Palo Verde es refereix a dues coses: a la broqueta («cuina al carbó punxada en un pal», anuncien) i a una expressió uruguaiana. «Un ‘palo verde’ és un milió de dòlars. Qui té un ‘palo verde’, té la vida solucionada», explica Andrés. Més explicacions, a la crònica de Pal Verd.


Fonda Pepa

Pedro Baño i Paco Benítez reviuen els sabors antics amb una mirada nova en una altra estrena imprescindible en aquest pesat 2020. Pedro va ser professor de la Hofmann i ha estat a Caelis i a Lluçanès i Paco va ser cap de cuina a L’Eggs i va passar per Noma. Personal de cases fastuoses que han triat, per a aquesta etapa de la vida, el ‘duralex’. Aquesta és la crònica de la visita de Pau Arenós a Fonda Pepa.


Avenir

AvenirRoger Viñas i Chesco Salrach sedueixen amb plats en què els fons són primordials i que vindiquen la fonda, la taverna i el celler. Després de la visita al restaurant, Arenós resumia així el seu treball: «És una cuina de fons: una cuina amb fons. En aquest cas cal utilitzar les preposicions a conveniència perquè em refereixo al mateix: existeix un treball de base». Pots llegir aquí la crònica d’Avenir.


Amaica

Després d’haver passat per restaurants amb pes, Carlos Salvador obre un petit establiment amb terrassa i plats amb poder.

Notícies relacionades

Ofereix menjar a la carta per uns 20 euros, un menú de migdia per 12,20 i mig menú per 9. 

I no són escudelles de tràmit, de pim-pam, de desgana i demolició, sinó construccions ben afinades. Fes clic aquí per saber més sobre Amaica.