'delivery' asiàtic

4 japonesos per fer servir els bastonets a casa

Dos Palillos, Nomomoto, El Japonés i Teikit són tres bones opcions per disfrutar d'un bon àpat del país asiàtic

dos-palillos

dos-palillos

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

¡Desenfunda els bastonets! Aquí tens una proposta de tres restaurants que fan menjar japonès per emportar i a domicili amb què aixinaràs els ulls de plaer.  Perquè aquests mai fallen, així que menjaràs com un emperador.

1. Dos Palillos

De la barra del restaurant a casa teva

Albert Raurich, amb la ‘japo burger’ XL de Dos Palillos.

Entres a la web de Dos Palillos i el primer que salta a la pantalla és la finestreta del seu menjar per emportar i a domicili sota el lema ‘Si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma va a la muntanya’. Posem un però: més aviat seria Confuci, perquè el seu menjar és més aviat japonès. En el ‘take away’ i el ‘delivery’, adapta plats clàssics del bar del Dos Palillos. No només pots demanar plats solts (com ‘temaki’ de ventresca de tonyina vermella salvatge, el ‘dumpling’ al vapor de llagostins i cansalada viada ibèrica, ‘gyozes’ de porc ibèric i la ‘japo burger’ XL), sinó que també preparen un menú per a dues persones amb cinc plats, unes postres i una ampolla de vi (68 €). Serveixen el menjar de dimecres a diumenge, però les comandes han de fer-se amb un dia d’antelació. Ah, ¡i si fa falta, cuinaran a casa teva!

Preu mitjà dels plats: uns 11 € (l’enviament costa 5 €, i és gratuït en comandes superiors a 49 €).

Dos Palillos. Elisabets, 9. Barcelona. Telèfon: 696.211.894 (WhatsApp).


2. Nomomoto

Gran relació qualitat-preu en horari ininterromput

Nomomoto té en carta una selecció de plats dels restaurants del grup Nomo.

Si hi ha restaurants japonesos a Barcelona que triomfin entre crítica i públic per la seva incontestable i invencible relació qualitat-preu, aquests són els de grup Nomo, que han sabut desenvolupar una cuina japonesa amb molts ingredients locals. La seva divisió de ‘delivery’, Nomomoto, que ofereix a la seva carta una selecció del millor dels restaurants, ja feia uns anys que rodava, així que van sobrats d’experiència en aquest terreny. És dels pocs que entreguen productes ‘premium’ com el ‘toro’ (ventresca de tonyina) en ‘nigiris’ i ‘makis’ i que obren cada dia de 13.00 a 23.00 hores de manera ininterrompuda.

Preu mitjà: uns 20-25 €.

Nomomoto. Ronda General Mitre, 1. Barcelona. Telèfon: 93 241 98 87.


3. El Japonés

Una carta nipona extensíssima

Un dels plats d’El Japonés.

El Japonés ha preparat una extensa carta de plats per seduir a tots els paladars. Així, tant tenen ‘gyozes’ de verdura o de carn, edamame, sopa de miso, ‘yakitori’, ‘yakisoba’ (en aquest cas, els fideus poden fer-se amb vedures, pollastre o llagostí)...  També tenen plats ressenyables com el ‘tataki’ calent de filet amb crema de moniato i ‘teriyaki’ de trufa, ‘noodles’ d’arròs amb verdures, l’‘steak’ tàrtar amb miso, gingebre i galeta d’arròs cruixent, a més de sushi per avorrir: ‘makis’, ‘uramakis’, ‘nigiris’... Acabaràs xampurrejant japonès.

Preu mitjà: 20-25 €.

El Japonés. Telèfon: 93 487 25 92.


4. Teikit

Sushi de tots els països

Safata de sushi de Tekit / miguel moreno

El seu lema és ‘Cuina de cultures amb base japonesa’, i això significa que dones la volta al món a través del sushi. Per exemple, els ‘uramaki rolls’ han sigut batejats amb noms de ciutats els ingredients dels quals tenen hi bastant a veure. Exemples: el París porta ‘foie mi-cuit’, poma al forn i reducció de Pedro Ximénez, el Buenos Aires s’elabora amb carn de vedella flamejada amb romaní i salsa chimichurri, el New Oslo té salmó ‘teriyaki’ al forn, el Crunchy Mex incorpora pollastre marinat i salsa ‘mex’ picant i el Green Vietnam porta alvocat, ceba, maionesa i salsa de cacauet.  També tenen ‘poké bowls’, tàrtars, ‘baos’... Tot ho fan al moment i a la vista (quan els seus locals de Barcelona, Sant Cugat, Sabadell, Terrassa i Badalona estan oberts al públic).

Notícies relacionades

Preu mitjà: 20 €

Teikit. Travessera de Gràcia, 50. Barcelona. Telèfon: 93 514 90 90. També compta amb locals a Sant Cugat, Sabadell, Terrassa i Badalona.