alta cuina a casa

Goxo: David Muñoz porta els seus plats a domicili a Barcelona

El xef madrileny, amb tres estrelles Michelin per Diverxo, ofereix el seu 'delivery' a la capital catalana

goxo

goxo

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

David Muñoz aterra a Barcelona. Però només per un temps i no amb un restaurant convencional, sinó servint menjar a domicili. El popular xef, amb tres estrelles Michelin pel seu trencador Diverxo (Madrid), ha fet el salt a la capital catalana a través de Goxo, els plats del qual es poden demanar a través de la plataforma Glovo. Només es podran encarregar a partir de demà de dimecres a diumenge fins al 30 de novembre, tot i que espera que sigui «per sempre» i sigui la primera de diverses ciutats espanyoles més enllà de Madrid, on va començar aquest projecte.

Amb Goxo, Muñoz culmina d’alguna manera un «llarg idil·li no fructificat amb Barcelona», on malgrat les moltes ofertes que ha tingut mai ha acabat d’obrir un restaurant. «És una il·lusió de fa molts anys», confessa. No descarta fer-ho en els pròxims mesos.

De 20 a 30 € per persona

Mentrestant, i mentre manté tancat a desgrat seu Diverxo, que va patir un incendi sense conseqüències a l’agost, el xef posa en marxa Goxo, el restaurant virtual que ha creat amb la seva dona, Cristina Pedroche, per al qual porta Barcelona professionals importants del seu equip. «La perfecció és la nostra obsessió», proclama. Això sí, a preus molt més assequibles que els del seu establiment insígnia. La mitjana per a una persona se situa entre els 20 i 30 euros. Cal demanar els plats amb temps a l’app de Glovo. Si ho demanes per al mateix dia pot ser que et quedis sense menjar, perquè ja s’han reservat totes les hores disponibles per al ‘delivery’. 

«És una carta molt curta i canviant, molt estacional», explica Muñoz, que remarca que «no hi ha diferència entre Diverxo i Goxo perquè es fa tot al moment i el nivell d’exigència és el mateix: és igual de difícil fer una lasanya perfecta que arribi perfecta a casa teva i multiplicar-la per 70 que fer 30 plats a Diverxo perfectes. No entenem una errada a Diverxo i tampoc a Goxo».

«Hedonisme salvatge»

«Aquest nou concepte manté tota l’essència de la meva proposta gastronòmica: plats amb molt de sabor i amb un sabor sorprenent. És hedonisme salvatge», explica el cuiner, que igual fa uns tacos de costella fumada que una lasanya Mumbai, unes llenties, un gaspatxo o uns udon a la ‘carbonata’ de safrà amb salsa de xili crab de pebre vermell de la Vera. 

El gaspatxo del Goxo.

Sent com és una estrella a Instagram (apartat gastronòmic), Muñoz explica en el seu perfil com degustar cada plat del menú.

Notícies relacionades

El cuiner va llançar Goxo al maig a Madrid, en ple confinament. «Vaig començar a penjar receptes assequibles a Instagram, però amb el meu concepte i creativitat d’alta cuina. Que les poguessis fer amb el que trobessis al súper. Llavors em vaig plantejar fer un ‘delivery’ adaptant aquests plats perquè arribessin bé a casa».

«No rendir-se»

Muñoz lamenta la situació del sector, «molt complicada», però anima a «no rendir-se i a buscar solucions, més que reinventar-se. Si es tanquen les portes sempre hi ha finestres que es poden obrir». A propòsit del tancament dels restaurants per la pandèmia, proposa «crear un grup de diàleg a nivell nacional que sigui interlocutor amb les autoritats per buscar un punt intermedi perquè l’hostaleria pugui tirar endavant preservant la salut de tots».