26 d’oct 2020

Anar al contingut

Menjar bé a casa

12 restaurants de Barcelona amb menjar per emportar

Des de menús exòtics fins a casolans, aquí una dotzena d'idees per menjar a casa com a fora

Ferran Imedio

12 restaurants de Barcelona amb menjar per emportar

EL PERIÓDICO posa en marxa aquesta iniciativa per recolzar els bars i restaurants de Catalunya, a què, a causa de les restriccions imposades per frenar l’avenç del coronavirus, només se’ls permetrà oferir menjar per emportar.

Envia’ns les teves propostes, detallant el nom i l’adreça del teu establiment, el preu dels plats o del menú i què inclou, i les publicarem a la web.

Nosaltres també proposem restaurants. Aquesta és la nostra selecció per avui.

1. Sentit Comú

Del xef Jordi Artal, amb una estrella Michelin per Cinc Sentits

Els canelons de festa major de l’àvia del xef .

Jordi Artal té una estrella Michelin pel Cinc Sentits, però ha obert al mateix local Sentit Comú (Entença, 60), amb una proposta gastronòmica més assequible que ara també prepara per emportar de dijous a diumenge. Tots els plats són clàssics, mediterranis, però amb el seu toc: minibrioix de pollastre amb samfaina, croqueta de cua de bou amb allioli de moll a la brasa, canelons de festa major de l’àvia Sofia, turbot amb salsa cremosa de cava, xampinyons i patata nova, melós de vaca vella amb salsa trufada de vi negre... 

Preu del menú: uns 30 €.

Sentit Comú. Carrer d’Entença, 60. Barcelona. Telèfon: 93 323 94 90.


2. Gnocchi 29

Nyoquis casolans i plats per compartir

Alguns dels nyoquis de Gnocchi 29.

Benzina, el restaurant italià amb aires novaiorquesos ubicat a Sant Antoni, ha llançat Gnocchi 29, que ofereix una selecció de deliciosos nyoquis fets a casa entre 14 i 16 € per ració i una varietat de plats per compartir, tot amb un ‘packaging’ 100% biodegradable. Hi ha nyoquis clàssics (amb ‘ragoût’ de conill, per exemple) i creatius (de remolatxa amb crema de gorgonzola) i altres propostes transalpines com ‘parmigiana’ i amanida de burrata de Puglia, que costen entre 10 i 15 €. Ah, ¡i no hi falta el tiramisú! 

Preu de la ració: entre 14 i 16 euros

Gnocchi 29.  Passatge de Pere Calders, 6. Barcelona. Telèfon: 93 659 55 83.


3. Poké Maoli

El bol hawaià

Dos ‘poké bowls’ de Poké Maoli / FERRAN IMEDIO

El ‘poké bowl’ és un plat nascut a Hawaii, que es va posar de moda als Estats Units i que, com no podia ser de cap altra manera, ha arribat a la resta del món del bol. És un bol en què mana l’arròs (tot i que se li pot posar quinoa) i el peix cru (normalment tonyina o salmó). A partir d’aquí no hi ha més regles que el gust del cuiner o del comensal per a la resta d’ingredients. Poké Maoli té diverses creacions, totes, molt completes nutritivament i divertides gastronòmicament. A més de tonyina i salmó (que poden ser picants o cítrics), n’hi ha de calamar i fins i tot vegetarià. O pots demanar que te’n facin un al teu gust.

Preu del poké:  Entre 11,50 i 12,90 €. 

Poké Maoli. Carrer de Sevilla, 80. Barcelona. Telèfon: 93 631 77 68.

4. La Taverna del Clínic

Els clàssics de la casa, a domicili

Tàrtar de filet de vedella de La Taverna del Clínic

La Taverna del Clínic, un dels referents gastronòmics a la zona de l’Hospital Clínic, prepara menjar per emportar o el porta a casa. La seva cuina de producte es tradueix en una carta que no baixa el nivell respecte al que se sol menjar al mateix establiment. Cal anotar aquí clàssics de la casa com el garrí desossat amb ‘parmentier’; els canelons d’ànec i bolets; el tàrtar de filet de vedella, i el ‘mi-cuit’ de ‘foie’ caramel·litzat amb poma.  També es pot demanar arròs de pop, ‘risotto’ de bolets i trufa i ‘sipionetes’ amb ‘rigattoni’ farcits. I una cosa poc habitual en un servei de ‘delivery’, com gambes vermelles, peix de llotja, cocotxes de lluç al pil-pil, espardenyes, tonyina vermella...

Preu mitjà: uns 35 €.

La Taverna del Clínic. Carrer del Rosselló, 155. Barcelona. Telèfon: 93 410 42 21 (per WhatsApp en el 696 493 372).


5. El Mercader de l’Eixample

Cuina tradicional amb producte ecològic

Canelons de pollastre ecològic d’El Mercader de l’Eixample / FERRAN IMEDIO

El Mercader de l’Eixample elabora plats tradicionals amb producte ecològic i de proximitat. El seu repartidor lliura els plats envasats al buit. Els que més triomfen, i amb raó, són les croquetes de pollastre ecològic i les de pernil de gla, els canelons de carn ecològica (8 € la unitat) i de marisc (12 €), la paella de la Barceloneta amb peix de la llotja (18 €) i la fideuà (16 €), el fricandó, l’escamarlà amb pollastre ecològic, el bacallà a la llauna, la graellada de verdura amb romesco... El servei està operatiu de divendres a diumenge.

Preu mitjà: uns 30 €.

El Mercader de l’Eixample. Carrer de Mallorca, 239 (cantonada passatge de Mercader). Telèfon: 679 93 07 51.


6. Maai

Plats saludables i nutritivament equilibrats

La premissa de Maai és que les seves creacions siguin ‘healthy’ /INSTAGRAM

Sense aliments processats ni refinats, sense conservants, sense colorants, sense additius, i sense gluten. I amb productes de proximitat, en la seva grandíssima majoria, ecològics. Amb aquests paràmetres treballen a Maai, on serveixen esmorzars, ‘brunchs’ i dinars d’allò més saludables i nutricionalment equilibrats perquè compten amb l’assessorament d’experts. Això es tradueix en plats com llenties ‘beluga’ amb gambes i arròs integral prebiòtic; gofra de cigrons amb ous i alvocat amb espinacs a la catalana; ‘tacos’ de pollastre amb amanida Cèsar vegana amb encenalls de formatge Dziugas, alvocat a la planxa i poma amb ‘tortillas’ de blat de moro; bacallà confitat amb hummus de coliflor, peres al forn i mantega d’ametlla...

Preu: 13 € cada plat.

Maai. Carrer de Regàs, 30. Barcelona. Telèfon: 93 809 83 41 (WhatsApp 639 669 117).

7. El Filete Ruso

‘Burgers’ de carn ‘eco’

Una de les ‘burgers’ d’El filete rus

El Filete Ruso s’ha fet un nom a Barcelona gràcies a un infal·lible ‘steak’ tàrtar tradicional, amb ou i tàperes, i a les seves hamburgueses de carn ecològica a la brasa amb pa de Baluard, una de les fleques de referència de la ciutat. En el format de menjar a domicili, l’establiment de l’Eixample manté l’‘steak’ tàrtar i sis tipus de ‘burgers’, com la Ibèrica (amb pernil ibèric, oli de trufa, parmesà i ruca), la Califòrnia, o la Chicago (ou ferrat ‘eco’, béicon i formatge cheddar)... També serveix postres com ‘cheese cake’, ‘lemon pie’ i coulant de xocolata. De dijous a dissabte.

Preu: entre 8 i 13 € cada ‘burger’.

El filete ruso. Carrer d’Enric Granados, 95. Barcelona. Telèfon: 93 217 13 10.


8. Tapas 2254

Tapes italianes i catalanes

Biquini de focaccia de Tapas 2254 / MIGUEL MORENO

Diuen amb orgull que fan la millor carbonara de Barcelona per emportar-se. T’arriba a casa amb el detall que la pasta va d’una banda i la salsa per l’altra, perquè no es cogui la primera i pugui menjar-se en el seu punt perfecte. Preparen tapes catalanes i italianes en honor al nom de l’establiment, que marca els quilòmetres de distància entre Barcelona i Palerm. El xef Nuncio Cona serveix altres ‘hits’ com el biquini amb pa de focaccia amb formatge taleggio i trufa, la truita a la carbonara, el tàrtar ‘roll’ i el ‘mochi’ de patata (que no és salat i s’assembla a un nyoqui gegant que es presenta amb oli esferificat i trufa ratllada per sobre i una salsa de ‘ceps’ per sota).

Preu mitjà: uns 25 €.

Tapas 2254. Carrer de Consell de Cent, 335. Telèfon: 93 528 60 02.


9. Què s’hi cou?

Guisats i plats a la brasa al voltant de Badalona

Torrades de Què s’hi cou?

El fum que surt de la cuina de Què s’hi cou? està atraient molta gent a aquest establiment del centre-centre de Badalona: normal, broden els guisats i els plats a la brasa. Les carns també tenen molta tirada, des de les mitjanes de vaca vella madurades durant 35 dies fins a l’hamburguesa, el pollastre o la botifarra a la brasa amb patates. I també triomfen els canelons, les croquetes, les albergínies confitades i brasejades amb crema de burrata, el bacallà gratinat amb sobrassada, mel i avellanes, la caldereta de xai... I les seves torrades estan de mort. Reparteixen a domicili a Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Montgat i Tiana. Hi ha menú de migdia laborable (primer i segon amb pa, una beguda i postres o cafè) per 12,95 € (19,95 els caps de setmana), un menú anomenat ‘Txuletón’ per a dues persones per 32,95 € per cap i un menú degustació amb 9 plats per 35 €. A més, si demanes plats de la carta i vi et fan un 10% de descompte.

Preu mitjà: 20 €

Què S’hi Cou? Carrer de Sant Francesc d’Assís, 5 (Badalona). Telèfon: 615 13 92 82.

10. Santa Burg

‘Burgers’ gurmet

Una de les ‘burgers’ de Santa Burg / ALÍCIA GARCÍA

Els fans de les hamburgueses gurmet veneren el Santa Burg. Aquest negoci, amb dos locals (un a l’Eixample i un altre a Sants), utilitza carns de vaca madurada, pa de brioix de qualitat i salses casolanes elaborades amb productes naturals. Dos dels seus ‘hits’ són la clàssica Royal, amb enciam, tomàquet, béicon i ceba caramel·litzada, i la Jeanluxe, amb escalopa de fuagràs i poma caramel·litzada. També preparen hamburgueses amb carn de pollastre i de porc, i acompanyaments com ara patates fregides, amanides, natxos amb formatge, xili amb carn i guacamole, aletes de pollastre...

Preu: 10 € per hamburguesa.

Santa Burg. València, 273, i Vallespir, 51. Barcelona. Telèfons: 93 487 14 20 i 93 676 39 74.


11. Teikit

‘Sushi’ de tots els països

Safata de ‘sushi’ de Tekit / MIGUEL MORENO

El seu lema és ‘Cuina de cultures amb base japonesa’, i això significa que fas la volta al món a través del ‘sushi’. Per exemple, els ‘uramaki rolls’ han estat batejats amb noms de ciutats els ingredients dels quals tenen bastant a veure amb elles. Exemples: el París porta foie semicuit, poma enfornada i reducció de Pedro Ximénez, el Buenos Aires s’elabora amb carn de vedella flamejada amb romaní i salsa chimichurri, el New Oslo té salmó ‘teriyaki’ enfornat, el Crunchy Mex incorpora pollastre marinat i salsa mex picant i el Green Vietnam té gust d’alvocat, ceba, maionesa i salsa de cacauet.  També tenen ‘poké bowls’, tartars, baos... Tot ho fan al moment i a la vista (quan els seus locals de Barcelona, Sant Cugat, Sabadell, Terrassa i Badalona estan oberts al públic).

Preu mitjà: 20 €

Teikit. Travessera de Gràcia, 50. Barcelona. Telèfon: 93 514 90 90. També compta amb locals a Sant Cugat, Sabadell, Terrassa i Badalona.


12. Gelateria da Gallo

Gelats i pastissos sicilians

La ‘paffutella’, un brioix farcit de gelat passat per la planxa, és la joia de la corona de Gelateria da Gallo  / MIGUEL MORENO

A més dels gelats artesanals de tot tipus i condició, la joia de la corona de Gelateria da Gallo és la ‘paffutella’, un brioix farcit de gelat passat per la planxa. Aquest mos amb contrast fred-calor és deliciós. Només treballen amb ingredients ecològics i sicilians, i han renunciat als plàstics. El ‘hit’ de la casa és el gelat de pistatxo, que arriba des de la localitat italiana de Bronte. 

Preu mitjà: 5 €

Gelateria da Gallo. Carrer de Mallorca, 277. Barcelona. Telèfon: 93 683 77 67.

Temes: Restaurants