selecció amb criteri

Els 5 restaurants de Barcelona favorits de Joan Valencia

El distribuïdor de vins, un dels més importants d'Espanya, visita desenes d'establiments. El seu paladar està més que instruït

joan-valencia

joan-valencia / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Joan Valencia és un dels distribuïdors de vi més importants d’Espanya. A través de la seva empresa, Cuvée 3000, serveix ampolles a restaurants, sommeliers i botigues especialitzades. Per la seva feina, coneix bé el panorama gastronòmic de la capital catalana ja que visita moltíssimes cases de menjar. Un perfil interessant perquè et recomani els seus cinc restaurants favorits de Barcelona.

1. Al Kostat

Al Kostat

«La versió més nua d’un cuiner del nivell de Jordi Vilà»

«La meva primera opció per menjar bé un dilluns, ja que no trobo res obert aquell dia que em sembli millor opció. És la versió més despullada d’un xef de gran nivell com Jordi Vilà. Les coccions són perfectes, però serveix de manera una mica més prosaica que a l’Alkimia (una estrella Michelin), amb el qual comparteix espai. En destaco les peces de peix i els fantàstics arrossos». Ronda de Sant Antoni, 41.


Rafa Peña, a la cuina de Gresca / CÉSAR CID

2. Gresca

Gresca«M’agrada com Rafa Peña combina la seva passió pel vi i la cuina»

«Rafa Peña passa un gran moment de forma. M’atreu el caràcter informal que ha donat a la seva cuina amb Gresca Bar, al costat, així que tens moltes opcions per menjar bé. El que més m’agrada és com combina la seva passió pel vi, amb una carta magnífica –gran col·lecció d’artesans–, i per la cuina. Sempre demano els cervells de vedella amb mantega i llimona». Provença, 230.


3. Xavier Pellicer

Xavier Pellicer«És molt gratificant veure que es pot fer una cuina ‘healthy’ a un nivell tan alt»

«¿Què es pot dir de Xavier Pellicer si ja està tot dit? Un supercuiner. La seva aposta vegetal té tal nivell gastronòmic que li han donat una merescuda estrella Michelin. Imprescindibles el gaspatxo de remolatxa i l’espàrrec, sempre superb. És molt gratificant provar cuina ‘healthy’ a aquest nivell tan alt». Provença, 310.


4. Xemei

Xemei«El millor italià de la ciutat»

«El millor italià de la ciutat, amb una extensa carta de vins, molts de naturals. El caràcter amigable dels germans Colombo convida a anar-hi. Disfruto amb el bacallà ‘mantecato’, aperitiu venecià que a Venècia sempre els menjo pitjor; els espaguetis ‘agli oglio’ amb botàriga, i el fetge de vedella amb ceba». Passeig de l’Exposició, 85.


Peu de foto / AUTOR FOTO (FONT)

5. Can Pineda

Notícies relacionades

«Contrasta el nivell i rigor de la cuina amb el seu aspecte de celler de tota la vida»

«El visito des de fa 25 anys, quan hi havia menys restauració del seu nivell a la ciutat. Conserva el rigor a la cuina, d’on surten clàssics com l’ou escalfat i la cua de bou amb escamarlans. El seu nivell gastronòmic xoca amb l’aspecte de celler de tota la vida en un barri popular com El Clot». Sant Joan de Malta, 55.