producte tradicional

Ruta del bacallà: 5 restaurants que tallen el bacallà a Barcelona

Seleccionem les propostes de 5 dels 28 Establiments que participen en la Ruta del Bacallà, que se celebra del dijous 28 de març al diumenge 14 d'abril

zentauroepp47417289 bacalao190322125815

zentauroepp47417289 bacalao190322125815

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

¿Qui talla el bacallà a Barcelona? Des del punt de vista gastronòmic, els gairebé30 restaurants i 9 bacallaneriesque participen en la setena edició de laRuta del Bacallà, que organitzen elGremi de Bacallaners de Catalunyai la cervesa Inedit de Damm. Aquesta iniciativa proposa, del dijous 28 de març al diumenge 14 d’abril, disfrutar de platerets i menús elaborats amb ‘gadus morhua’ islandès tallat i curat de forma tradicional que es mariden amb la birra de la firma catalana.

S’oferiran diverses maneres de disfrutar del peix. La més completa, a través delsmenús degustacióde cinc plats que incorporen aquest producte, sigui com a protagonista o com a actor secundari; inclouen postres i dues begudes (dues cerveses Inedit o una Inedit i una aigua) i costen entre42 i 50 euros. També hi ha menús (dos plats, almenys un amb bacallà, postres i una Inedit per una mitjana de 32 euros), mig menús (un plat, postres i cervesa per uns 20) i platerets (5 euros amb una birra).

Semproniana, Mextizo, Hetta...

Marimorena BCNSempronianaCasa LeopoldoEl Mercader de l’EixampleEls PescadorsHettaHoffmannLa GormandaCasa de Tapas Cañota i Mextizo són alguns dels 28 restaurants participants.

Però a nou bacallaneries de diversos mercats de Barcelona també hi haurà degustacions de bacallà cuinat que s’acompanyaran amb la cervesa Inedit per un preu que oscil·larà entre un i dos euros. Això sí, només els dissabtes 30 de març, 6 d’abril i 13 d’abril. Són, entre d’altres, Anguera Llobet (Sagrada Família), Perelló 1898 (Ninot) i Saladitos (Carmel, Clot, Mercè, Vall d’Hebron).

1. Hofmann

HofmannMenú (39 €)

El restaurant amb estrella Michelin proposa una amanida de brandada de bacallà com a entrant, un bacallà confitat amb gaspatxo de taronja i el seu cruixent com a principal (és la foto que obre aquest article), i un ‘babà’ de fruits vermells com a postres. La Granada del Penedès, 14.


2. Casa Leopoldo

Casa LeopoldoMenú (33,50 €) i mig menú (25 €)

Porrusalda de bacallà amb ou a baixa temperatura i cruixent de pell de bacallà; llom de bacallà amb carxofa i pilpil, i ‘coulant’ de xocolata i gelat de vainilla. S’ofereix de dimecres a diumenge (el mig menú, migdies de dimecres a divendres). Sant Rafael, 24.


3. Marimorena BCN

Marimorena BCNMenú degustació (50 €)

Patates braves ‘engofrades’; bacallà marinat amb carxofes; brandada de bacallà a la romana amb borratja; tripa de bacallà, cansalada de coll i crema de faves a la catalana; llom de bacallà arrebossat amb olives negres i pistatxos, i samfaina de verdures; i ‘menjar blanc’ del delta de l’Ebre. Loreto, 24.


4. Le Bouchon

Le BouchonPlatet (5 €)

El restaurant del bonic hotel de luxe Mercer, al Gòtic, participa en la Ruta del Bacallà amb un bacallà confitat a baixa temperatura amb aire de lavanda, pil-pil cítric i una picada de pistatxos. Lledó, 7.


5. Barra Perelló

Notícies relacionades

Barra PerellóPlatet (5 €)

La barra de la parada Perelló 1898 proposa un ‘benedict’ amb bacallà: dues torrades de blinis sobre les quals reposen el bacallà a baixa temperatura i un ou escalfat, tot això amb salsa holandesa i reducció de Xerès. Mercado del Ninot (Mallorca, 133).