EL TRIOMF DE LA GASTRONOMIA POPULAR

Semproniana, 25 anys de cuina "normal"

El restaurant d'Ada Parellada celebra les bodes de plata amb un menú que rescata plats de la seva trajectòria

parellada

parellada / Carlos Valbuena Junquera

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si Ada Parellada cantés allò d’«'agra­decida y emocionada'» de Lina Morgan, tots la creurien. Perquè així està aquest 2018: feliç, amb ganes de donar les gràcies als que l’han ajudat a fer possible que el seu restaurant, Semproniana, arribi als 25 anys. «Aguantar tantes crisis i canvis de tendència i mantenir-se és una proesa. El negoci de la restauració és molt volàtil –reflexiona la xef–. Abans, l’antiguitat donava caixet però ara s’associa a cosa antiga i avorrida. Sembla que la frescor té més valor», comenta. Però si una cosa té el seu restaurant és frescor, a més d’anys.

Celebrarà les bodes de plata amb un menú de 25 euros que servirà tot l’any i que recollirà plats emblemàtics de la casa, com el caneló de botifarra negra («quan vaig obrir, en època de foie i peix blanc, era molt trencador combinar pasta amb botifarra negra perquè la cuina de fonda no tenia prestigi»), l’arròs venere amb formatge de Maó, les viei­res amb crema d’eriçó, els bolets gratinats...

«Així és la nostra cuina: normal, assequible i comprensible», resumeix. Alguna d’aquestes receptes es tastaran a la festa que celebrarà dilluns amb la seva gent.

Semproniana

Rosselló, 148. Preu menú 25è aniversari: 25 €.

Notícies relacionades

HOMENATGES I BEQUES

Parellada, que gairebé podria cantar 'Fa 25 anys que tinc 25 anys' perquè va obrir el Semproniana al novembre quan en tenia 26, planeja altres iniciatives. Una és homenatjar restaurants que el 1993 van complir un quart de segle oferint alguna de les seves receptes. Una altra, becar talents creatius de 25 anys (no només gastronòmics, també emprenedors) i tenir-los al seu costat per ajudar-los i donar-los projecció.