APOSTES SEGURES

Cinc restaurants tradicionals de Barcelona que mai fallen

Triem locals de tota la vida on recordar els plats de l'àvia

cova-fumada

cova-fumada

1
Es llegeix en minuts

Sovint sorgeixen els dubtes quan toca triar restaurant. ¿On anar a dinar o a sopar? ¿Al que està de moda? ¿Al que un amic t'ha recomanat? ¿O a algun clàssic dels que mai fallen on recordar els plats de l'àvia? Et proposem cinc restaurants que pertanyen a aquesta última categoria. Amb ells mai erraràs el tret.


LA COVA FUMADA

La Cova Fumada és un fenomen que supera l'àmbit gastronòmic. A les tres de la tarda tanquen les portes. Qui no és a la llista de Josep Maria Solé no hi entra.

Arriba una parella d'indis: han llegit en una guia coses sobre aquest espai de resistència. Veuen la cua i pregunten. Els clients, amables, responen. Els clients són veïns, ciutadans de la república de la Barceloneta que... LLEGIU MÉS


Pepe Gómez, Anna Marjanet i Merche Fructuoso, a La Plata. DANNY CAMINAL

LA PLATA

Si La Plata obrís el 2015 amb les decisions que en Josep i la Quimeta van prendre el 1945, els experts en màrqueting el desaconsellarien entre crits i espuma com a 'L'exorcista'.

Un bar amb quatre especialitats. No és que la carta sigui reduïda: és que... LLEGIU MÉS


BODEGA SEPÚLVEDA

Núria, Josep i Sònia Solà, de Bodega Sepúlveda. A. BERTRAN

Josep Solà va pensar un plat per a Concha Velasco -quan era inquilina del Teatre Goya- que només un coneixedor del gènere humà pot decidir: cigrons amb botifarres, blanques i negres com als escacs. Res d'ensiam ni de peix bullit ni de pit de pollastre a la planxa... LLEGIU MÉS


Gabriel Fort, d'El Vaso de Oro. ELISENDA PONS

EL VASO DE ORO

El capital pakistanès ha posat els ulls i els kebabs a la Barceloneta, segons els diaris. Si es continua amb aquest ritme, aviat al passeig Joan de Borbó flotaran les aromes d'espècies sobre els de les mariscades.

Des de fa 53 anys, El Vaso de Oro segueix la seva singladura d'espuma al carrer de Balboa. La característica de la casa és la immutabilitat. El nostàlgic que torni a la barra es retrobarà amb... LLEGIU MÉS


Sisco Vilaró i les seves tres filles, a Can Vilaró. FERRAN NADEU

CAN VILARÓ

Notícies relacionades

Quan els pares de Sisco Vilaró es van fer càrrec del bar, al davant del mercat de Sant Antoni, els antics propietaris ja feia, almenys, “50 anys” que hi eren.

Era el 1967, així que el 2017 en sumaran 50 més. Can Vilaró és un restaurant camí del segle que... LLEGIU MÉS