De marisc

La recepta d’Arguiñano per fer una paella ràpida en 25 minuts

  • Paella valenciana: ¿Quins són els 10 ingredients essencials de l’autèntica recepta?

La recepta d’Arguiñano per fer una paella ràpida en 25 minuts
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La paella de marisc és un dels plats més populars de la nostra gastronomia. Amb l’arribada del bon temps, ve més de gust que mai consumir-la en bona companyia.

El cuiner Karlos Arguiñano ha revelat al seu programa de televisió d’Hogarmanía una recepta fàcil i ràpida per fer-la a casa.

Ingredients (4 persones)

350 g d’arròs bomba

2 calamars

8 musclos

8 llagostins

1 porro

1 ceballot

100 ml de salsa de tomàquet

75 ml de txakolí

1l de caldo per a paella

Oli d’oliva verge extra

Sal

Safrà

1 llimona

Julivert

Preparació

En primer lloc, col·loquem una paella al foc, aboquem el Txakolí, afegim els musclos i tapem. Una vegada s’han obert, retirem les closques buides i reservem. 

Seguidament, tallem els calamars –nets– a cèrcols, i els ofeguem juntament amb els llagostins en una paella amb oli. Una vegada ofegats, també els retirem i reservem en un plat.

El següent pas serà afegir a la mateixa paella el porro i el ceballot, que prèviament haurem pelat i picat. Afegim sal al gust i ofeguem en el mateix oli que el marisc. Després afegim els brins de safrà, l’arròs, la salsa de tomàquet i el caldo; i deixem que es cuini tot durant 18 minuts.

Notícies relacionades

Quan hagi passat aquest temps, apaguem el foc i col·loquem a sobre de l’arròs els musclos, calamars i llagostins que havíem reservat. Cobrim amb un drap net la paella i deixem reposar entre quatre i cinc minuts. 

Una vegada completats tots aquests passos, la paella estarà llesta per servir. Això sí, sense oblidar la llimona i les fulles de julivert per adornar i afegir el gust.