La recepta de la meva vida

Recepta de 'nasi goreng'

«Sempre preparo aquest plat de 'street food' molt popular a Bali com a esmorzar per als meus fills», explica Nyoman Wijana, xef de Boa-Bao

boa-bao

boa-bao / maitecruz

1
Es llegeix en minuts
Nyoman Wijana (Boa-Bao)

Aquest és un plat de ‘street food’ molt popular a Bali que sempre preparo com a esmorzar per als meus fills abans que se’n vagin a l’escola. La seva recepta es transmet de generació en generació. La seva preparació és molt senzilla i el seu sabor, infal·lible», explica Nyoman Wijana, xef de Boa-Bao.

INGREDIENTS PER A UNA PERSONA:

- 150 g d’arròs al vapor

- 20 g de rodanxa d’escalunya

- 20 g d’all picat

- 20 g de sambal

-50 ml de margarina o oli vegetal

Verdures i hortalisses:

- 50 g de col blanca

- 20 g de ceba de primavera

- 20 g de porro

- 20 g de pèsols verds congelats

- 20 g de pastanaga en juliana

- 20 g de xili vermell en juliana

- 10 g d’api

Condiments:

- 10 ml de salsa d’ostra

- 5 ml de brou de peix

- 10 ml d’oli de sèsam

- 5 ml de soja dolça

- 5 ml de soja salada

- Sal i pebre al gust

Guarnició:

- 10 g d’escalunya fregida cruixent

- 2 peces de pollastre o porc

- 30 g de pa de gamba

- Condiment de sambal


ELABORACIÓ

1. Preescalfaeu un wok xinès a foc mitjà, unteu-hi la margarina o l’oli vegetal i afegiu-hi l’all picat, l’escalunya i el sambal fins que comenci a fer olor.

2. Afegiu-hi totes les verdures i hortalisses, i salteu-les fins que es cuinin i afegiu-hi l’arròs al vapor.

Notícies relacionades

3. Fiqueu-hi tots els condiments i cuineu-ho durant 30 segons amb el foc fort. Retireu-ho.

4. Serviu la safata del wok amb la guarnició i el sambal a un costat.