la recepta de la meva vida

Recepta de sardines en gavardina

«És un record de la meva infantesa als bars de Cornellà, on el peixet adobat i fregit era una delícia de fregit amb origen andalús», explica Sergio Gil, xef de Bodega La Peninsular

zentauroepp50556456 abel191120163041

zentauroepp50556456 abel191120163041 / maitecruz

1
Es llegeix en minuts
Sergio Gil (Bodega La Peninsular)

«És un record de la meva infantesa als bars de Cornellà, on el peixet adobat i fregit era una delícia de fregit amb origen andalús. Se solien utilitzar seitons i sense mel. Però aquí, a La Barceloneta, la pesca de la sardineta és més estable», explica Sergio Gil, xef de Bodega La Peninsular.

DIFICULTAT MITJANA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

– 800 g de sardines mitjanes (200 g per persona)

– 1 l de vinagre blanc

– 350 g de mel

– 1 cap d’alls

– 7 fulles de llorer

– 1 culleradeta de sal

– 1 culleradeta de pebre negre en gra

– 1 l d’oli de gira-sol

– 1 kg de farina de fregir 


PREPARACIÓ

1. Netegeu les sardines traient-ne el cap i les tripes. Aclariu-ho bé amb aigua i escorreu-ho.

2. En un recipient, aboqueu el litre de vinagre i els 350 grams de mel.

3. Peleu els alls i talleu-los a rodanxes. Després, afegiu-hi el vinagre i la mel.

4. Trenqueu una mica el llorer amb els dits sense destrossar-lo massa, evitant trossos massa petits. Afegiu-hi el vinagre, la mel i l’all.

5. Afegiu a la barreja les culleradetes de sal i de pebre en gra.

6. Barregeu bé tots els ingredients i afegiu-hi les sardines fins que quedin totalment cobertes per l’amaniment. Tapeu bé el recipient i guardeu-ho a la nevera 24 hores.

7. Passades les 24 hores, ja es poden cuinar. Poseu un litre d’oli de gira-sol en una paella. Mentre s’escalfa l’oli, traieu les sardines i escorreu-les lleument, abans de posar-les en farina. No s’han de passar per aigua perquè conservin tot el sabor.

8. Cobriu-ho bé amb farina de fregir.

9. Quan l’oli sigui ben calent, tireu-hi les sardines a poc a poc (han de quedar cobertes per l’oli) i deixeu-les fregir fins a aconseguir un color daurat.

Notícies relacionades

10. Retireu amb compte les sardines de la paella i col·loqueu-les en un recipient pla amb paper absorbent perquè llepi l’oli. Ja estaran llestes per emplatar.