la recepta de la meva vida
Recepta de saltat de l'Empordà
«Aquest plat fàcil i saborós, que combina bolets i gambes de Palamós, brinda una explosió de sabor al paladar», comenta Pablo Biancotti, de Bar Mut
saltedo-del-emporda /
“Aquest gustós plat és un homenatge de l’Empordà, lloc de què em vaig enamorar. Un dia, després d’anar a buscar bolets amb el meu amic proveïdor Joan Portí, l’embriagadora aroma a bosc fresc i humit de la cistella em va despertar les ganes de barrejar aquest bosc amb la força del mar. Vaig combinar els nostres bolets amb unes delicioses gambes de Palamós, que van donar una explosió de sabor al paladar. És una recepta fàcil i deliciosa”.
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 100 g de rossinyols
- 100 g d’ou de reig
- 100 g de ceps
- 8 gambes
- All, julivert, oli, mantega i sal.
ELABORACIÓ
1. Talleu els caps de les gambes amb una miqueta de cos per conservar-ne el suc. Peleu-ne la cua i trossegeu-la en tres parts.
2. Netegeu amb compte els bolets i trossegeu-los suaument en porcions de la mateixa mida.
3. En un cassó calent, afegiu un rajolí d’oli d’oliva i daureu unes làmines d’all. Afegiu-hi els caps i les cues de les gambes i marqueu-les per potenciar-ne el gust. Reserveu-ho.
Notícies relacionades4. En el mateix oli, agregueu-hi els bolets i saltegeu-los dos minuts barrejant amb compte sense trencar-los. Afegiu-hi les cues de les gambes prèviament marcades i acabeu tirant-hi un dau de mantega. Assaoneu-ho al gust i poseu-hi julivert.
5. Rostiu els caps, extraieu-ne el suc amb un premsador i aboqueu-lo al plat.
- INVESTIGACIÓ Un regidor del PP a Esplugues va colar com a despeses del partit factures pròpies
- Chery inicia el desembarcament xinès en el motor espanyol
- LES SEQÜELES DE L’ELIMINACIÓ EUROPEA Tensió al vestidor del Barça
- Vine a escalar i queda't a dormir
- Seguretat Social Espanya haurà d’ajustar les pensions en 12.000 milions