la recepta de la meva vida

Recepta de pebrots del piquillo farcits

«El seu sabor i olor em fan pensar sempre en la meva mare. Farcits de brandada de bacallà i gamba, és un dels seus plats preferits... ¡Li surt perfecte! Té sabor a casa, a família. M'encanta», exclama Ricard Formoso, xef de Bodega La Puntual

pimientos

pimientos / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Ricard Formoso (Bodega La Puntual)

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Per a la brandada de bacallà i gamba:

- 125 g de gamba

- 280 g de bacallà ja dessalat

- 100 g de ceba

- 10 pebrots del piquillo

- 40 g de mantega

- 40 g de farina de blat

- 500 ml de llet sencera

- 1 all

- 1 branca de julivert

- Sal

- Pebre

Per a la beixamel:

- 20 ml d’oli de gamba

- 20 ml de mantega

- 40 g de farina de blat

- 500 ml de llet sencera

- 1 pebrot del piquillo


PREPARACIÓ

1. Picar la ceba i fer-la a foc molt lent. Una vegada estigui feta, afegir el bacallà i la gamba picats, i l’all i el julivert prèviament picats ben fins. Afegir la mantega i la farina, cuinar uns minuts fins que amalgami.

2. Agregar la llet i deixar reduir fins que quedi una massa homogènia (abans que redueixi, és important provar si la sal i el pebre estan al gust perquè aquest és el moment de corregir afegint-ne si fa falta).

3. Deixar refredar unes hores perquè, una vegada la massa estigui freda, sigui més fàcil omplir els pebrots.

Notícies relacionades

4. Afegir a la beixamel clàssica un pebrot i triturar al túrmix perquè quedi barrejat a la perfecció. 

5. Amb aquesta beixamel aromatitzada amb l’oli de gamba, napar els pebrots ja farcits. ¡Ja estaran llestos perquè els disfruteu!