la recepta de la meva vida
Bistec tàrtar amb moll de l'os de Toni Romero
"Va ser nominat a plat de l'any i versionat per diversos restaurants, i això em sembla un bon senyal"
Per al moll de l'os de vedella dessagnat
Ingredients
— 2 kg de moll de l'os tallat per la meitat.
— 5 l d'aigua
Elaboració
1. Dessagnem el moll de l'os en aigua amb gel durant 48-72 hores a la nevera. Hem de canviar l'aigua cada 12 hores.
Per al moll de l'os de vedella cuit
Ingredients
— 2 kg de moll de l'os dessagnat (elaboració anterior).
— 5 l d'aigua
Elaboració
1. Posem a coure el moll de l'os amb aigua freda a foc mitjà.
2. El retirem del foc en el moment que arrenqui el bull.
3. El deixem refredar al mateix recipient amb l'aigua de la cocció.
4. Un cop estigui fred, el traiem de l'aigua, i retirem l'excés de greix.
5. El guardem a la nevera en un recipient hermètic.
Per a la salsa base del tàrtar
Ingredients
— 40 g de mostassa Savora
— 60 g de mostassa en gra
— 20 g de salsa HP
— 14 g de salsa Perrins
— 8 g de brandi
— 4 g de tabasco
Elaboració
1. Barregem tots els ingredients en un bol amb unes varetes.
2. Racionem 16 grams de salsa base per cada bistec tàrtar.
Per a la carn de vedella neta
Ingredients
— 1 kg de cap de mort
Elaboració
1. Traiem els nervis a la carn.
2. Racionem trossos de 70 grams i els guardem.
Per a la salsa de rovell d'ou
Ingredients
— 10 ous de gallina
Elaboració
1. Separem els rovells de les clares.
2. Passem els rovells per un colador fi.
3. Els introduïm en un biberó de salses i ho guardem a la nevera.
ALTRES INGREDIENTS
— Sal grossa
— Pebre acabat de moldre
— Sal de Maldon
— Tobiko (ous de peix volador)
ACABAT I PRESENTACIÓ
1. Rostim el moll de l'os a la brasa per la banda de l'os fins que estigui calent a l'interior.
2. El condimentem amb sal de Maldon i pebre acabat de moldre.
3. Tallem la carn en daus molt petits. La salpebrem i la condimentem amb una culleradeta de salsa base de tàrtar. Ho barregem bé.
4. Disposem el bistec tàrtar sobre el moll de l'os. Hi col·loquem al costat una línia d'ous de tobiko.
Notícies relacionades5. Hi escampem per damunt el cibulet picat i la salsa de rovell d'ou.
6. Hi posem a sobre tres patates suflé.
- Va visitar Salamanca, Valladolid, Lleó i Galícia L’estiu del Papa per Espanya a bord d’una furgoneta: així va recórrer Prevost Espanya amb una tenda de campanya
- Oriol Pujol inicia un nou projecte empresarial
- Protecció al consumidor El Govern espanyol endureix l’atac contra les conegudes com a trucades ‘spam’
- Apunt ‘Ajo y agua’
- Urbanisme L’avinguda de Roma renaixerà el 2027 com a bulevard per passejar