la recepta de la meva vida
Els macarrons de l'àvia de Carles Tejedor
«Aquest plat m'emociona. La meva àvia guardava una mica de farciment i una mica de beixamel, bullia uns macarrons i ho barrejava tot»

INGREDIENTS
— 1 kg de carn magra de porc
— 1 pollastre de 2 quilos
— 500 g de carn de vedella
— 300 g de papada de porc
— 1 ceba mitjana
— 2 tomàquets
— 3 alls
— Oli d'oliva
— Sal
— 1 gotet de vi blanc
— 1 quilo de macarrons
— 1 litre de llet
— 50 g de farina
— 50 g de farina d'ametlla
torrada
— 50 g de mantega
— Nou moscada
PREPARACIÓ
PREPARACIÓ1. Posem el pollastre net amb un parell d'alls i un bon raig d'oli d'oliva a rostir a 180 graus uns 40-45 minuts.
2. Quan estigui daurat i, sobretot, sucós, el deixem refredar per poder-lo netejar.
3. A part, en una olla de ferro colat hi anem tirant un all i una bona cullerada d'oli per daurar la resta de la carn tallada a daus d'un centímetre més o menys. Recomano que es vagi daurant cada carn per separat sempre a la mateixa cassola sense netejar-la perquè ens quedi un suquet molt bo.
4. Una vegada daurada tota la carn a la mateixa olla, hi afegim la ceba tallada en juliana. Quan estigui tendra, hi afegim els tomàquets.
5. Ho daurem tot bé i hi afegim tota la carn ja rostida, fins i tot el pollastre net. Remenem bé, hi tirem un gotet de vi blanc i deixem que bulli uns 10 minuts perquè tot lligui bé.
6. Passem tota la carn per la picadora i rectifiquem de sal.
7. Escalfem la llet a part amb una mica de nou moscada ratllada perquè vagi aromatitzant.
8. En una altra olla, hi posem la mantega. Una vegada fosa, hi afegim la farina i la farina d'ametlla torrada, i hi anem tirant la llet calenta per fer la beixamel.
Notícies relacionades9. Posem en una olla 3 litres d'aigua i 80 grams de sal. Quan comenci a bullir, hi tirem un quilo de macarrons. El primer 80% del temps de la cocció de la pasta es farà en aigua, però l'últim 20%, amb la barreja d'un litre de beixamel i un quilo del farciment dels canelons, tot ben barrejat.
10. Ho posem tot en una safata de forn, ho cobrim amb formatge emmental acabat de ratllar i ho posem dos minuts al forn per gratinar-ho.
- Va visitar Salamanca, Valladolid, Lleó i Galícia L’estiu del Papa per Espanya a bord d’una furgoneta: així va recórrer Prevost Espanya amb una tenda de campanya
- Oriol Pujol inicia un nou projecte empresarial
- Protecció al consumidor El Govern espanyol endureix l’atac contra les conegudes com a trucades ‘spam’
- Apunt ‘Ajo y agua’
- Urbanisme L’avinguda de Roma renaixerà el 2027 com a bulevard per passejar
- Article del conseller de Política Lingüística Un pacte per fer créixer el català, per Francesc Xavier Vila
- Rampes nocturnes: per què es produeixen, quines són les causes i què he de fer?
- Xarxa de pederàstia Els educadors que tractaven la menor tutelada violada pel 'Pelicot català' van descobrir al seu mòbil fotos i vídeos dels abusos
- Nou decret El Govern ajorna la pujada de la taxa turística pendent del suport dels Comuns
- De 7Cases Detinguda una administradora de finques per apropiar-se de 256.246 euros de 14 comunitats de veïns