Calendari deliciós

¡No t’ho perdis! Aquests són els millors plans de l’agenda gastronòmica del febrer

  • Et proposem cinc cites que et deixaran un gran sabor de boca

¡No t’ho perdis! Aquests són els millors plans de l’agenda gastronòmica del febrer
3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El febrer és un mes de fred que potser no convida a sortir gaire de casa. Però no per això deixa d’haver-hi activitats per passar-ho bé. I el món de la gastronomia no és una excepció. Aquí ho pots comprovar, ja que et proposem aquestes cinc cites que et deixaran un gran sabor de boca.

Una cosa fàcil d’aconseguir quan estem parlant de tòfona negra, galeres i vins. ¡Apunta-t’ho a l’agenda!

Trufforum (del 3 al 6 de febrer, Vic)

La festa de la tòfona que és Trufforum es trasllada en aquesta edició al recinte firal El Sucre de Vic, en un espai més ampli. Aquest canvi permetrà disfrutar d’un espai obert i diàfan, amb el tradicional mercat de tòfona fresca i productes artesans trufats i també amb nombroses activitats al voltant del preuat fong.

El visitant podrà descobrir tots els secrets d’aquest producte a través de les activitats gastronòmiques de l’Aula de la Tòfona i de les demostracions culinàries a La Cuina de la Tòfona (en els dos casos sempre hi haurà tastos). També s’ampliaran les activitats per a nens i l’Espai Tòfona i Ciència tindrà un programa específic.

No hi faltaran l’habitual campionat de Catalunya de gossos tofonaires ni les activitats per a professionals com el Congrés Internacional de la Tòfona i l’Acadèmia de la Tòfona, una matinal d’activitats formatives per a estudiants d’hostaleria. I hi haurà premis i reconeixements com ara l’Ambaixador de la Tòfona i la Tòfona d’Or.

Barcelona Wine Week (del 6 al 8 de febrer, Barcelona)

En la tercera edició de la BWW hi participaran més de 750 cellers i la majoria de les denominacions d’origen i consells reguladors espanyols, ho suposa la principal plataforma comercial i de promoció del vi de qualitat del nostre país. Aquest any, la trobada se celebra al recinte firal de Montjuïc sota el lema ‘Espanya, mosaic singular de sòls’, per tal de posar en valor la gran riquesa de terres vitivinícoles i vins de tot el país. Hi participaran, en ponències i col·loquis, destacades figures del panorama vitivinícola com els cellerers René Barbier, Sara Pérez i Álvaro Palacios, el president de la DO Jerez, César Saldaña, i el tastador per a Robert Parker a Espanya, Luis Gutiérrez, i no faltaran tastos de tot tipus.


Jornades gastronòmiques de la galera (del 10 de febrer al 12 de març, Terres de l’Ebre)

Una quarantena restaurants de quatre pobles mariners de les Terres de l’Ebre (Alcanar, la Ràpita, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar) proposen diversos menús amb un mateix protagonista, la galera, que estaran maridats amb vins de la DO Terra Alta. Hi haurà tota mena de plats amb aquest ingredient, des d’arrossos fins a cremes, a la planxa o fregit... Els menús costaran entre 30 i 50 euros.

Una bona manera de disfrutar d’aquest crustaci abundant en zones pròximes a deltes on les aigües són riques en nutrients, que és excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals, i que és baix en calories i de fàcil digestió.


Cercant l’Escudellòmetro (11 de febrer, Barcelona)

L’associació de bars, restaurants i tavernes DO Sants organitza, l’11 de febrer, una gimcana en forma de correbar en què els concursants, que hauran d’anar disfressats, hauran de visitar quatre dels 18 establiments que hi participen, on prendran una consumició, i superar proves per resoldre l’anomenat enigma de l’Escudellòmetro. La jornada acabarà amb una botifarrada i uns premis a la millor disfressa, als més entregats a l’enologia, al ritme més trepidant i a l’excel·lència al compartir la prova a les xarxes socials.


Saló de Vins Naturals (12 i 13 de febrer, Barcelona)

Notícies relacionades

Aquesta cita promoguda per l’Associació de Productors de Vins Naturals aplegarà més de 60 viticultors amb la intenció de promoure el vi natural i la importància del treball vitivinícola en el manteniment i conservació del territori. Com en les últimes edicions, es desenvoluparà a la Nau Bostik del barri de la Sagrera a Barcelona, un espai cultural de referència a la ciutat.

Diumenge, dia 12, de 10.00 a 18.00 hores, i dilluns, dia 13, de 10.00 a 14.00. L’entrada, que és vàlida per als dos dies i inclou una polsera d’accés, una copa per tastar i un plànol amb la ubicació de cada elaborador, costa 12 € i es compra anticipadament (no hi haurà taquilla) a www.entrapolis.com/entradas/salo-dels-vins-naturals-de-barcelona-2023.