Alimentació saludable

¿Què és el quefir?

¿Què és el quefir?
1
Es llegeix en minuts

Cada vegada més existeix preocupació pel que es menja. S’intenta consumir aliments el més naturals possible, sense greixos saturats o sucres i, posats a fer, de km 0, és a dir, de proximitat.

I és per això pel que es posen de moda productes que havien quedat en l’oblit o formaven part de dietes d’altres èpoques, com la quinoa o la kombutxa.

Dins d’aquests productes ‘recuperats’ es troba el quefir, una beguda fermentada rica en probiòtics que conté molts compostos bioactius, entre els quals fins a 30 soques de bacteris saludables. Els seus compostos i nutrients, com la biotina i el folat, optimitzen el sistema immunològic i protegeixen les cèl·lules, és a dir, cuiden sobretot la flora intestinal.

La soca probiòtica de quefir anomenada Lactobacillus kefiri, ajuda l’organisme a defensar-se contra bacteris nocius com la salmonel·la i l’E. Coli. En un altre sentit, el polisacàrid insoluble anomenat quefiran present en aquesta beguda ha demostrat en estudis científics ser un potent antimicrobià, al tenir la capacitat d’ajudar a combatre la candidiasi intestinal.

‘Plaer’

El quefir és un producte originari dels països caucàsics. El seu nom significa ‘plaer’ en turc, ja que molts el consideren una autèntica delícia. Existeixen dos tipus de quefir: el fet amb aigua i el fet amb llet. Per a tots dos la manera de procedir és la mateixa, ja que la màgia està en la fermentació que produeixen els grans de quefir en contacte amb la llet o amb l’aigua.

Notícies relacionades

La gran quantitat de microorganismes que poblen el quefir el converteixen en un aliat perfecte per a la flora bacteriana del nostre organisme. Ajudar a repoblar-la després d’un tractament amb antibiòtics o reforçar-la són dos avantatges d’aquesta beguda.

A més, el seu alt contingut en calci ajuda a mantenir la salut dels nostres ossos i a lluitar contra l’osteoporosi.