World Paella Day Cup 2021

La cuinera Noelia Pascual, campiona mundial de paella

  • Xefs de 10 països han competit des de la Marina de València amb ingredients variats: des de cervesa negra a carbassa o bolets

La cuinera Noelia Pascual, campiona mundial de paella

Jorge Gil

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La xef Noelia Pascual, en representació d’Espanya, ha sigut la vencedora de la World Paella Day Cup 2021, una competició en la qual deu xefs de diferents països han lluitat als fogons per alçar-se amb el títol a la millor paella del món, cada un amb la seva pròpia recepta i la seva pròpia interpretació del plat.

Així s’han pogut degustar ingredients d’allò més variats: des de carbassa fins a bacallà, passant per bolets, ostres i fins i tot cervesa negra irlandesa.

Finalment ha sigut Espanya la vencedora. A la semifinal, Noelia Pascual va competir amb un ‘arròs de pobre’ amb ceba, patata i bacallà, per després, a la final, emportar-se la copa amb una «paella típica alacantina de conill amb cargol serrà».

Notícies relacionades

La competició es va celebrar dilluns a la Marina de València reprenent el format presencial després de la pandèmia i s’emmarca en la IV edició del World Paella Day que s’organitza, amb motiu del Dia Internacional de la Paella, cada 20 de setembre.

En aquesta ocasió ha reunit cuiners de tres continents: Amèrica (Uruguai, Perú, Costa Rica i EUA), Àsia (Corea i Xina) i Europa (Bèlgica, Irlanda, República Txeca i Espanya).

Temes:

València