Concurs de joves valors

Guillem García guanya el ‘masterchef’ d’alumnes catalans de cuina

  • L’aprenent de l’Escola Villa Retiro (Xerta) s’imposa a Eusebi Joanpere, de l’Escola d’Hostaleria de Lleida (segon) i Fernando Kügerl, de l’Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat, i Irene Gil, de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona, tercers

Guillem García guanya el ‘masterchef’ d’alumnes catalans de cuina
1
Es llegeix en minuts

El Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques ha acollit aquest dimarts la gran final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘masterchef’ de les escoles d’hostaleria de Catalunya. Durant el matí, els 12 xefs elegits han preparat –en dues tandes de sis– la seva pròpia versió d’un arròs amb els mateixos ingredients base, però cada un amb el seu toc personal.

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, que compten amb l’impuls de l’Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) i l’apadrinament dels germans Torres (Cocina Hermanos Torres), neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura capital de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, entre les quals, la Creu de Sant Jordi, per la seva ingent tasca d’investigació i documentació històrica sobre la cuina catalana.

‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Notícies relacionades

El mateix Lladonosa ha entregat els guardons al guanyador, Guillem García, de l’Escola Villa Retiro (Xerta), al segon classificat, Eusebi Joanpere, de l’Escola d’Hostalería de Lleida, i als dos tercers, Fernando Kügerl, de l’Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat, i Irene Gil, de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona.

«Un concurs d’aquestes característiques comporta una gran responsabilitat i un extrem rigor. És un certamen que ha aconseguit un enorme nivell i un prestigi extraordinari en molt poc temps, per la qual cosa no puc estar més content», ha manifestat l’experimentat mestre.

Temes:

Cuiners