Mos icònic

Les millors truites de patata per celebrar el Dia Internacional de la Truita de Patata

  • Seleccionem diversos restaurants de Barcelona i Madrid on broden aquest plat tan popular de la gastronomia espanyola

Les millors truites de patata per celebrar el Dia Internacional de la Truita de Patata
2
Es llegeix en minuts

La truita de patata és un dels plats més típics de la gastronomia espanyola. Ha passat de ser un entrant a convertir-se en una tapa, un entrepà, un ingredient o fins i tot un plat digne de restaurants d’estrella Michelin. El cert és que sempre que celebrem un aniversari, una reunió familiar o un berenar amb els amics, hi és present, ja que és una de les menges més aclamades de la cuina tradicional espanyola. Per aquesta raó, és just que la truita de patata tingui una dia commemoratiu, i aquest dia és el 9 de març. Són diversos els llocs que les fan de meravella.

A Barcelona, Mantequerías Pirenaicas s’ha convertit en poc temps en el local on fan una de les truites de patata amb ceba més aclamades de la ciutat. Per als que són més atrevits, la fan de tòfona, de xistorra i brie, de guanciale, de ceba caramel·litzada i parmesà o de ‘nduja’ i provolone.

Flash Flash, Les Truites, Fismuler

Una altra icona de la ciutat és Flash Flash, una truiteria amb 51 anys de tradició. Tenen truites de tot tipus, sobretot de patates: amb ceba, amb xips, amb espàrrecs i crostons de pa, amb pebrots del Padró, ceba i xoriço, amb pernil ibèric de gla, amb béicon i amb botifarra.

Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós t’explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

També la broden a Les Truites, que cada dia preparen entre 20 i 25 variacions. Les seves truites de patates poden ser amb ceba caramel·litzada i amb gorgonzola, pernil ibèric, amb botifarró, albergínia, amb patates amb tòfona i fuagràs o... ¡amb patates braves!. Si, ho has llegit bé, ¡a Les Truites fan truites de tot!

Una altra opció, Fismuler, famosíssim per les seves escalopes, també triomfa amb les truites: amb pop, amb tòfona o amb tripa. N’hi ha per a tots els gustos com podeu veure i és que ens morim de ganes d’assaborir aquests plats que s’han convertit en estrella.

José Luis, Casa Paco, Cristina Oria, Perrachica

A Madrid, parlar del Restaurant José Luis és parlar d’una autèntica llegenda de la capital. Es pot demanar en forma de pintxo i de truita. Un altre dels emblemàtics a la ciutat és Taberna La Española, que ofereix una gran varietat de truites de patata gallega acabades de fer: amb botifarró de Burgos i ceba, amb salmó fumat, amb boletus i tòfona, amb pernil dolç i formatge, de formatge cabrales amb poma confitada, amb gambes i gules o amb xoriço de Lleó.

Notícies relacionades

Casa Paco, fundada fa més de 70 anys, també té una de les truites espanyoles més cotitzades de Madrid amb les seves truites de: porro caramel·litzat, béicon amb pebrots, salmó amb formatge roquefort, filet amb ceba cruixent i formatge parmesà, entre d’altres.

Els més gurmets també trobaran a Glovo, com la resta de restaurants citats, una truita de patata feta per ells. Per exemple, la deCristina Oria, que té la seva versió de truita de patates –i és amb albergínia i oli de tòfona– o, la de Perrachica, que també inclou la tòfona a la seva truita amb espuma de patata.