Gastronomia festiva

Un menú nadalenc amb 9 estrelles Michelin

  • La 15a edició de La cuina de les estrelles de Vila Viniteca ha reunit la flor i nata dels cuiners catalans amb els seus plats nadalencs per emportar
  • Els xefs són Jordi Cruz (Àbac), Paolo Casagrande (Lasarte), Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch (Disfrutar) i Javier i Sergio Torres (Cocina Hermanos Torres)
SOCIEDAD cuina de les estrelles 2020

SOCIEDAD cuina de les estrelles 2020

1
Es llegeix en minuts

Les tradicions són per celebrar-se i des de fa ja 15 anysVila Vinitecaofereix un menú de Nadal anomenat‘La cuina de les estrelles’elaborat per xefs reconeguts amb estrelles de la guia Michelin. La proposta d’aquest any és de gran volada, ja que està formada per quatre plats de cuiners amb renom de Barcelona com Paolo Casagrande(Lasarte),Jordi Cruz(Àbac), Oriol Castro, Mateu Casañasi Eduard Xatruch(Disfrutar) Javier i Sergio Torres(Cocina Hermanos Torres). Costa recordar alguna altra edició amb una alineació de ‘cracs’ amb tant fulgor a les seves jaquetes.

Notícies relacionades

La proposta permet menjar a casa plats amb la firma d’aquests gegants de la gastronomia a preus assequibles. De fet, han sigut elaborats especialment als fogons dels seus restaurants. El menú és aquest:

  • Foie escabetxat amb vegetals adobats, fines làmines de colomí i consomé lleuger d’aus (Paolo Casagrande). Costa 10 €. El sommelier de Lasarte, Joan Carles Ibáñez, proposa aquests dos vins per maridar-lo: Mim Natura Blanc de Noirs Gran Reserva 2014 (DO Cava) i Zind-Humbrecht Muscat Goldert Grand Cru 2018 (AOC Alsace).
  • Canelons de rostit amb bolets, fetge d’ànec, trufa i beixamel amb llet de cabra (Jordi Cruz). El seu preu és de 18 €. Alejandro Icart, sommelier d’Àbac, recomana acompanyar-los amb un Mestres Visol Brut Nature Gran Reserva 2013 (DO Cava) o amb un Dominio do Bibei Lalama 2017 (DO Ribeira Sacra).
  • Pollastre de corral amb capolat de gingebre, xocolata i bitxo amb carxofes, bolets i xips de moniato anisades (Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch). Val 15 €. El sommelier de Disfrutar, Rubén Pol, aposta per Detrás de la Casa Syrah 2017 (DO Yecla) i per The Chocolate Block 2018 (Swartland, South Africa).
  • Mousse cruixent de xocolata 70%, cassís i miso (Javier i Sergio Torres). Costa 6 €. Per ‘regar’ aquestes postres, Koldo Rubio aconsella un Telmo Rodríguez MR 2018 (DO Màlaga) i un Martinet Ranci Dolç (DOQ Priorat).

Els plats deLa cuina de les estrelles estaran disponibles entre el14 de desembrei el5 de genera la botiga de Vila Viniteca del carrer d’Agullers, 9, de dilluns a dissabte, de 8.30 a 20.30 hores, i els diumenges 15, 22 i 29 de desembre, i 5 de gener, de 10.00 a 20.30 hores. Es recomana fer la reserva amb temps trucant al telèfon 93 310 19 56.