enganya la gana a gust

Glops i mossos per a un bon aperitiu

Seleccionem patates fregides amb gust de pernil, formatges artesanals, assortiment d'ibèrics, cervesa i 'hard seltzer'

bodegn3

bodegn3 / Javi Cabrera fotograf

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

S’acosten dies de tranquil·litat, d'estar a casa, sigui pels confinaments perimetrals durant el pont de la Puríssima i la Constitució o per les festes nadalenques. Moments en què picar alguna cosa abans de posar-se a dinar o a sopar. Et proposem mossos i glops per a un bon aperitiu amb què enganyar la gana a gust.

Patates fregides

Les patates fregides sempre han de ser a qualsevol aperitiu. És llei. I les que més de moda estan últimament són les que tenen gust de pernil. Frit Ravich n’ha fet unes amb nom i cognoms: Chips Premium Jamón Ibérico Enrique Tomás. Pur umami cruixent. Aquestes patates amb la firma de l’empresa líder mundial en pernil ibèric són aptes per a vegetarians, ‘halal’ i ‘kosher’. Costen 1,59 euros (la bossa de 155 grams).


Assortiment d’ibèrics

Si sents Jabugo, ja se’t fa la boca aigua. Doncs Sánchez Romero Carvajal, una de les firmes de referència d’aquesta meca del pernil de gla 100% ibèric, ha renovat la seva imatge i torna amb nous productes: els talls de pernil de gla 100% Ibèric de 70 grams (15,90 euros), la paleta ibèrica de 70 grams (10,90 euros), i el xoriço i la llonganissa espelma de 200 grams (7,69 euros la unitat). Si els vols tots, la marca de Huelva els ha reunit en l’anomenat Pack Descubre, que inclou un monocle i un llibre informatiu. Costa 55 euros. 


Assortiment de formatges artesanals

Caravan Made, nom de referència en ‘food trucks’ en festivals i mercats artesanals gastronòmics com el Van Van, Eat Street o All Those, han llançat una edició especial de tres capses gastronòmiques per regalar per Nadal. Una és una taula de formatges artesanals per a dues persones, que inclou una taula de fusta d’All Wood Things i melmelada de La Madre de Miren. Per complementar l’experiència, la sommelier de Caravan Made, Stefi Garcés, proposa un maridatge per a cada caixa adjuntant una nota de tast específic. D’aquesta manera, les capses es poden comprar amb i sense maridatge (els vins recomanats també es poden adquirir per separat a la seva botiga ‘online’). Costa 29 euros.


Cervesa

Notícies relacionades

Comença a ser una tradició que Damm llanci una cervesa per a Nadal d’edició limitada que fins aleshores només s’elaborava per regalar col·laboradors, familiars i amics dels mestres de la cervesera catalana. És el vuitè any què aquesta beguda està a l’abast de tothom. La d’aquest any està concebuda per maridar amb pollastre de pagès farcit de prunes, panses i pinyons, els canelons de tota la vida... Té aromes afruitades com préssec madur i poma i notes ataronjades i de pa torrat, i en boca és voluminosa i cremosa, amb un final que recorda el taní de la fulla de tabac. El seu preu és de 2,10 € (66 cl).


‘Hard seltzer’

Els ‘hard seltzer’ s’han convertit en la beguda dels mil·lennistes nord-americans i britànics. Aquesta beguda està feta sobre una base d’aigua natural amb gas a què se li afegeix una infusió de fruites naturals fermentades. El resultat és una beguda refrescant sense gluten, elaborada amb ingredients naturals (per això només conté sucres naturalment presents en la fruita), és apta per a vegans, té 4 graus alcohòlics i, en el cas d’aquest producte de Celler Bay, compta amb 73 calories per cada llauna de 250 mil·lilitres. Hi ha dos sabors disponibles: de saüc, llimona i menta, i de poma, gingebre i ‘açaí’. Cada llauna costa 2 euros.