basar gastro

Un vi, un maletí amb pernil i tres llibres

Seleccionem un vi negre i un ibèric per maridar amb les obres del televisiu Marc Ribas, l'índia Asma Khan i l'expert en peix Josh Niland

combo

combo

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Et proposem un pla per a quan estiguis per casa. Obrir una ampolla de vi, picar pernil del bo i entregar-se al noble art de la lectura... gastronòmica. Perquè tenim un bon vi, un bon pernil i tres bons llibres que et faran passar una estona d’allò més agradable. Pren nota d’aquesta basar.


1. Monte Real Cuvée

Un vi que recorda els orígens de Bodegas Riojanas

Monte Real Cuvée

Primer destaparem el vi. Bodegas Riojanas llança Monte Real Cuvée, fet amb ull de llebre (67%) i graciano (33%) de la vinya El Monte, origen de la marca. És aromàtic, amb notes de fruits del bosc, mores i nabius, i després de 18 mesos en barrica de roure, porta un toc d’espècies, regalèssia, xocolata i fins torrats. De vermell picota, té una estructura embolcallant i una entrada potent amb lleugera acidesa. Resulta llaminer, amb un final sucós i ple de fruitositat.

Preu: 15 €. Bodegas Riojanas.


2. Iberic Box

El pernil ibèric que arriba a casa en un maletí

Un dels maletins d’Iberic Box.

Ara atacarem el pernil. Però no ganivet en mà, sinó obrint un maletí. Tal com sona. Perquè el pernil ibèric ja no només arriba a casa en forma de pota o de tallets. Iberic Box dona un toc original al tema amb maletins que t’envia a casa en 48 hores. Exemples: el de pernil d’enceball de porc ibèric 50%, el d’espatlla de gla de porc ibèric 100%, el d’espatlla d’enceball de porc ibèric 50%, el que porta un assortiment de porc 50% de raça ibèrica amb pernil, espatlla, llom, llonganissa i xoriço...

Preu: a partir de 35 €. Iberic Box


3. ‘En marxa, cuina!’ 

Marc Ribas explica anècdotes del seu treball i proposa receptes

‘En marxa, cuina!’, l’últim llibre de Marc Ribas.

I ara, a llegir. El nostre primer suggeriment és aquest llibre de Marc Ribas, editat en castellà i català. El subtítol ‘Històries d’un cuiner amb rock’n’roll’ és prou descriptiu respecte al contingut d’aquesta obra del xef del Panot i La Taverna del Ciri, que presenta ‘Cuines’ i ‘Joc de cartes’ a TV-3. En el llibre hi explica vivències, experiències i anècdotes que ha viscut en la seva trajectòria professional. I cadascuna les remata amb un parell de senzilles receptes de cuina tradicional catalana amb productes frescos i de proximitat. Divertit i útil a parts iguals.

. . . .

‘En marxa, cuina!’ (Cossetània edicions). Marc Ribas. 18,90 €.


4. ‘Cocina india’ 

Receptes per viatjar a Calcuta sense sortir de casa

‘Cocina india’, d’Asma Khan.

Més llibres. Ara per viatjar amb el paladar. Asma Khan, una de les xefs més innovadores de la Gran Bretanya (triomfa a Londres amb els restaurants Darjeeling Express i Calcuta Canteen, amb uns equips de cuina totalment femenins), llança un llibre amb autèntiques receptes de la cuina índia, fàcils de fer i especialment dissenyades per a la cuina casolana. L’autora s’ha centrat en la cuina típica dels carrers de Calcuta, les que va començar a cuinar nouvinguda al Regne Unit des de l’Índia. Aquest llibre està organitzat sota els capítols ‘Festines en pareja’, més propis de la cuina del dia a dia, ‘Festines en pareja’, en què les espècies no tenen un paper tan destacat, ‘Festines con amigos’, amb què impressionar els teus convidats, i ‘Banquetes de celebración’, per satisfer un grup més nombrós de comensals. Hi ha moltes receptes vegetarianes, però també de dolços i begudes i de receptes menys conegudes.

‘Cocina india’ (Planeta Gastro). Asma Khan. 25 €.


5. ‘Todo el pescado’ 

Una altra manera d’entendre i cuinar el peix

‘Todo el pescado’, del xef australià Josh Niland.

Notícies relacionades

De Planeta Gastro també ens arriba una revolucionària visió sobre la manera com cuinem i mengem el peix. La de Josh Niland, un xef innovador australià que s’està fent un nom en el panorama mundial sota l’autoproclamado sobrenom del ‘carnisser del peix’ per la seva manera transgressora d’adobar productes del mar. El cuiner aboca el seu ideari i les seves millors receptes en aquest llibre que ha sigut aplaudit amb generoses crítiques per tot l’orbe. Aquí t’ensenya a comprar-lo i preparar-lo, passant per la seva maduració i conservació.  I és clar, a cuinar-lo: són més de 60 receptes, des del fetge de mero australià sobre torrada amb julivert, passant per la ‘cassoulet’ de peix i un ‘fish & chips’.

‘Todo el pescado’ (Planeta Gastro). Josh Niland. 29,95 €.

Temes:

Gastronomia