¿DE QUÈ TÉ GUST CATALUNYA?
Gastrorutes per a paladars curiosos
Quan en un viatge es busca descobrir sabors originaris, aquest país és referent en tradició culinària i en l'elaboració de matèries primeres
05-gastro
Que recórrer els fogons catalans és una delícia, és una cosa coneguda. Parlem de receptes que han passat de generació en generació basades en la utilització de matèries primeres cultivades amb carinyo als horts pròxims. Parlem d’iniciatives veïnals que han creat curioses gastrorutes temàtiques capaces de satisfer els desitjos dels paladars més exigents. Parlem de plats sense desconstrucció ni estrelles, elaborats a petits establiments per mans expertes. Són rutes que el viatger voldrà repetir, sens dubte, com per exemple la de l’oli.
Recordem que la catalana és una de les regions que més oli d’oliva produeix del món. Aquest or líquid no només ha conformat sabors únics, sinó que ha modificat territoris a base de les plantacions d’olivera. No és l’únic producte autòcton amb gastroruta, hi ha la del xató (un plat tradicional català), la dels formatges i la dels vins del Priorat que mereixen capítol a part, ja que el país va començar la seva etapa com a proveïdor d’internacional en l’època romana. Fins avui.
-
- Salut pública Els metges avisen de l’expansió de la tinya entre els joves
- INVESTIGACIÓ Un regidor del PP a Esplugues va colar com a despeses del partit factures pròpies
- Una història de superació "L’addicció va agafar les regnes de la meva vida"
- Chery inicia el desembarcament xinès en el motor espanyol
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Hisenda Renda 2021: Sis deduccions de la declaració de l’IRPF 2020 que no s’han d’oblidar
- Vine a escalar i queda't a dormir
- ¿Per què els espanyols som els únics europeus que utilitzem persianes?
- Dubtes tributaris ¿Cal declarar els bizums a Hisenda en la renda 2021-2022?