festival de bocins i glops

La nit més boja d'Albert Adrià i el seu equip

El xef munta amb Bacardí El Barrio Loco, una ruta pels seus 6 restaurants per a 260 persones que van provar tapes i còctels sorprenents

bacardi-innovation-lab---el-barrio-loco-3

bacardi-innovation-lab---el-barrio-loco-3

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Definitivament, allò va ser una bogeria. De les bones, de les que fan època, de les que tothom vol repetir, de les que ningú s’atreveix a muntar perquè semblava un somni irrealitzable. Però, ¿com es defineix aquest recorregut per vuit espais gastronòmics de sis restaurants on es menjaven cinc o sis tapes i es bevia un còctel en cada un? Tant li fa. La qüestió és que va passar. Va ser possible. I va funcionar. Va tenir lloc dimarts a la nit i ho van organitzar El Barri, el conglomerat de locals d’Albert Adrià (Tickets, Hoja Santa, Niño Viejo, Pakta, Enigma, TicketsHoja SantaNiño ViejoPaktaEnigmaBodega 1900. Un total de 270 persones van donar fe que allò va ser una beneïda bogeria. I es van quedar amb ganes de repetir l’experiència.

La idead’El Barrio Loco  (així la van batejar) va sorgir per visibilitzar l’acord entre el xef i la firma de begudes, que han muntat el Bacardí Innovation Lab, un taller de creativitat dedicat únicament i exclusivament als còctels. L’excusa de dimarts era provar els primers treballs d’aquesta iniciativa, també única al món, amb la qual Adrià explorarà els límits de la cocteleria. De moment, van explorar els límits de la logística.

'DISCJÒQUEIS’ I MARIACHIS

Adrià i Bacardí ja deuen estar pressentint a hores d’ara si tornaran a fer-ho, vist l’èxit d’aquesta proposta única a Espanya i, probablement, a tot el planeta. Perquè no resulta gens fàcil muntar-la per a 260 persones. No era un grup sol el que s’anava movent de restaurant en restaurant, tots concentrats en un radi de molt pocs metres, sinó sis. I això va obligar l’organització a crear una logística que funcionés com un rellotge suís; gairebé és literal la comparació perquè fins i tot es tenia en compte el que es tardava d’un lloc a un altre, esperes als semàfors incloses. 

No va faltar ni la música de reputats discjòqueis, alguns d’arribats des de Berlín, ni de mariachis, segons el local que es visitava. Va ser una bogeria que necessitava a tothom assenyat.

OLIVES I ROSES ESFERIFICADES

Als que hi van acudir, convidats per Bacardí i guanyadors de concursos a les xarxes socials, també els va costar no embogir davant del gran festival de glops i bocins. A Bodega 1900 hi va haver, entre altres tapes, olives esferificades i molla trufada que es maridaven amb un còctel de Martini Rosso i Martini Gran Lusso.

Preparant llimes amb caipirinha a La Dolça de Tickets.

Tickets, per exemple, rescataven d’una banyera cireres amb Saint Germain, es van posar mà a l’obra amb una minixapata d’anguila fumada i van beure un còctel a base de ginebra Bombai Sapphire, pal tallat, llorer i taronja. A La Dolça de Tickets, van engolir una rosa esferificada i es van refrescar amb una llima amb una caipirinha gelada en una mà, mentre a l’altra aguantaven un got amb una barreja de whisky Dewars 12, préssec, hibiscus, xarop de mel i farigola.

TEQUILA INFUSIONAT EN PORC PASTOR

Notícies relacionades

Pakta, hi va haver nigiri de wagyu i d’espardenya per acompanyar amb un combinat de sake, Saint Germain, mirin, masato i llima. A Niño Viejo, un taco al pastor i una torrada de tonyina en salsa vermella que quedaven de meravella amb un còctel a base de tequila Silver, llima, suc de blat de moro i Saint Germain, i a Hoja Santa, formatjada de ceps i taco vegetal amb una margarida que portava tequila infusionat en porc pastor, pinya i salsa verda.

Margarida pastor d’Hoja Santa: tequila infusionat amb porc pastor, pinya i salsa verda.

Enigma, el còctel de vodka Grey Goose, llima, fresa i 'ambratto' acompanyava l’ostra amb tucupí i formiga i al cub d’alga nori amb caviar, i a 41, es va brindar amb un combinat a base de vodka Grey Goose, anet, llima, pastanaga, taronja i canyella per aquestes crispetes cúbiques gelades que feien treure fum per la boca i el nas a tot el món, fins i tot un divertit Santi Millán, col·laborador de l’esdeveniment a través de la seva productora. Una imatge tan boja com la nit de dimarts.