• Divendres 19 abril 2019, 17:09 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

CULTURA

Rèplica de les corals a Joan Barril

Dijous, 12 de desembre del 2013 Martí Ferrer i Bosch, President del Moviment Coral Català - Nina, Presidenta Associació Catalana de Professors de Cant (Barcelona)

El 26 de novembre, el cant coral no va ser notícia perquè se celebrés el 16è aniversari de la fundació del Moviment Coral Català (confederació coral catalana que aglutina set federacions corals), ni ho va ser pels milers de cantaires (comptant-hi només cors federats, més de 30.000) o els milers de concerts que es fan cada any de música coral a Catalunya; no ho va ser per ser la pràctica cultural 'amateur' més extensa (en territori, en edats, en classes socials…) ni pel fet que Catalunya ha estat aquest estiu la capital mediterrània del cant coral amb el festival Veus del Mediterrani de Girona, la Setmana Cantant de Vic, el Festival de Cantonigrós, etcètera, avalats per les organitzacions corals europees i mundials (ECA-EC i IFCM ); ni tampoc va ser notícia perquè aquest any hagi estat el del naixement del Cor Jove Nacional de Catalunya. En lloc de ser notícia el paper dels cors en la inclusió o en la consolidació del català ni qualsevol de les qüestions que fan que siguem motiu d'admiració i reconeixement a Europa i fins i tot a Espanya, la notícia era que a Catalunya no es canta. Ho deia el senyor Joan Barril en aquest mateix diari. Faria bé el senyor Barril, que és escoltat i llegit, de ser conscient del mal que ha fet a un sector que ha patit una presència mínima als mitjans, i en la mesura que sigui possible, a reparar-lo. Faria bé el programa Oh, Happy Day!, que el senyor Barril esmenta, de contribuir a un millor coneixement del tresor que aquest país té en la seva cultura coral. Faria bé el director d'EL PERIÓDICO oferint la possibilitat al senyor Barril de rectificar i, si no és molt demanar, prestar més atenció al nostre sector, no per caritat sinó per mèrits propis. Com va dir Gabor Móczar, president de la European Choral Association-Europa Cantat en el parlament de clausura del Mediterranean Voices: “Vull dir-vos una cosa de la qual possiblement no sou conscients: Catalunya i la seva vida i organització coral són un exemple per a la resta de nacions".Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.