• Dimarts 19 març 2019, 20:48 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

SOCIETAT

#Mossos d'Esquadra: Els tres consellers

Dilluns, 7 d'abril del 2014 Jordi Oriola (Barcelona)

Amb Joan Saura com a conseller d'Interior, els Mossos d'Esquadra van assajar com envoltar les manifestacions com si tinguessin un virus que pogués propagar-se per tota la societat perquè els manifestants se sentissin aïllats i controlats. Atemptaven contra el dret de lliure circulació i generava molta ràbia. ICV-EUiA, malgrat haver posat càmeres a les comissàries, encara paga, dins de l'esquerra, aquell comportament prepotent dels Mossos i, sobretot, el no haver aconseguit que actuessin diferent de com ho fan amb la dreta en el poder. Amb Felip Puig, van assajar el repartiment d'estopa i de bales de goma, exhibint mà dura al més pur estil de la Colòmbia uribista, atemptant contra el dret a la integritat física, amb la fanfarroneria de Puig i d'uns Mossos no identificables. I quan el conseller va quedar assenyalat com una bèstia negra dels drets socials, el 15 de juny del 2011 va dissenyar un dispositiu al voltant del Parlament perquè els manifestants del 15-M agredissin els diputats i així poder criminalitzar el moviment. Abans de Puig, encara trobaves catalanistes que defensaven els Mossos perquè eren "els nostres". Això és nacionalisme curt de mires.
Amb Ramon Espadaler, assagen dispositius policials exagerats en les manifestacions contràries als interessos del Govern. Diuen que és per dissuadir, però serveixen per caldejar l'ambient i assenyalar la manifestació amb dit acusatori. Com una profecia que vol autocomplir-se. I és que el gran dispositiu no sols tensa l'ambient, sinó que no impedeix les petites destrosses de mobiliari que fan grups neutralitzables. Després, quan la manifestació s'està acabant tranquil·lament, la tallen per la meitat, generen pànic, tensió i persecucions. Els manifestants senten molta ràbia per l'agressió injustificada i prepotent i és llavors quan es generen disturbis que justifiquen l'actuació policial i serveixen per criminalitzar i deslegitimar els motius de la manifestació.

@JordiOriola_Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.