• Dissabte 24 agost 2019, 16:39 h

elPeriódico.com

Registra't | Iniciar sessió

EL COPAGAMENT SANITARI

L'agonia de la sanitat catalana

Dilluns, 21 de gener del 2013 Àngela Sánchez (metge) (Barcelona)

Encara m'estic recuperant de les paraules del senyor Boi Ruiz arran de la suspensió cautelar del Tribunal Suprem de l'euro per recepta. ¿Com pot dir que la decisió perjudica els catalans i que els discrimina de la resta d'Espanya? Demana que es respecti la taxa ja que és una elecció dels catalans. Potser m'he despistat, però que jo sàpiga, no s'ha fet cap consulta; ho han decidit uns gestors que només pensen que els comptes quadrin a finals d'any. Però una societat malalta no pot generar riquesa. En una cosa li he de donar la raó: sí, han estalviat molts diners, però en molts casos els pacients han deixat de prendre tractaments al no poder pagar-los, cosa que a la llarga causarà complicacions que suposaran una despesa molt superior (hospitalitzacions, intervencions, seqüeles). Si volen imposar una taxa, que sigui per a les visites d'urgències no urgents. Així es reeducarà una part de la població que fa mal ús dels recursos, i el que recaptin ho poden destinar realment a la sanitat. Sóc metge i visc, dia a dia, l'agonia d'un sistema sanitari de gran qualitat, en part gràcies a la bona voluntat, vocació i gran dedicació del seu personal maltractat i poc valorat per l'Administració. Només cal veure departaments com el d'oncologia de Sant Joan de Déu, que han d'aconseguir finançament per mantenir l'atenció als nens que lluiten per les seves vides. O l'atenció primària, sobresaturada. Per favor, parlin amb els facultatius i treballadors sanitaris per conèixer la situació agònica de la sanitat catalana.

Si voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos a cartalector@elperiodico.com o al nostre compte de Twitter @EPentretotsSi voleu debatre sobre aquest tema, escriviu-nos aquí

EL PERIÓDICO publica opinions, rèpliques i suggeriments d'interès general, respectuoses amb les persones i institucions. Les cartes enviades podran ser extractades. Tot i així, resulta impossible publicar-les totes. Per publicar-les, EL PERIÓDICO es reserva la possibilitat de demanar dades addicionals com DNI, domicili i telèfon amb la finalitat de contrastar el seu contingut i la identitat de l'autor. No es mantindrà correspondència per correu electrònic ni s'atendran visites o trucades telefòniques sobre cartes o comentaris no publicats en qualsevol dels suports d'EL PERIÓDICO.
QUEIXES: Els lectors poden expressar les seves queixes al diari o bé al Consell de la Informació de Catalunya (CIC). Al CIC només quan considerin que s'han vulnerat els principis recollits al Codi Deontològic, pel tractament que donen els mitjans informatius sobre els diferents temes. Poden dirigir-se al Consell de la Informació de Catalunya trucant al 93 317 19 20.