¿A quina edat hauria d’anar un nen per primera vegada al dentista?

La Societat Espanyola d’Odontopediatria recomana que la primera visita al dentista d’un nen sigui al fer el primer any de vida, i fixar des d’aleshores una revisió anual.

Fins ara es considerava que havia de ser una vegada completada la dentició, és a dir, als 3 anys.

¿A quina edat hauria d’anar un nen per primera vegada al dentista?
1
Es llegeix en minuts

L’odontopediatra pot començar a prevenir certes alteracions, com càries «de biberó», problemes en el creixement o altres anomalies pròpies de l’aparició de les primeres dents. A més llarg termini, aquestes primeres revisions també serveixen per prevenir altres problemes dentals que sorgeixen amb el pas dels anys: maloclusió, mala posició de les dents, problemes al paladar o bruxisme, entre d’altres.

Notícies relacionades

 Segons l’últim estudi de salut bucodental de Sanitas, 6 de cada 10 nens han tingut algun problema dental i molts es podrien haver evitat amb una visita primerenca a l’odontopediatra. Aquest mateix estudi reflecteix, a més, que la majoria de pares no porten els fills al dentista fins que no compleixen els quatre anys.

«És fonamental atendre la salut bucodental dels infants des de petits i que l’odontopediatra ajudi els pares a establir, des del principi, les pautes d’higiene bucodental ideals per a cada moment de la vida del menor, mantenint així en tot moment una boca sana», explica l’odontòloga de la direcció assistencial de Sanitas Dental, Elena Criado. L’experta afegeix que tampoc s’ha de perdre la rutina de visitar l’odontopediatra almenys una vegada a l’any, perquè ell és qui ha de supervisar la salut bucodental durant el desenvolupament i creixement del menor per minimitzar i prevenir tota mena de problemes dentals que puguin sorgir, i aconseguir que les futures intervencions siguin més senzilles de solucionar i que tinguin més èxit.