MANIFEST IDIS. ACTE D’ADHESIÓ

Empreses i organitzacions recolzen la qualitat de la sanitat

L’objectiu d’IDIS és conscienciar de la necessitat d’abordar reformes imprescindibles del sistema

Els participants han apostat per una sanitat més forta, inclusiva, col·laborativa i eficient

Empreses i organitzacions recolzen la qualitat de la sanitat
3
Es llegeix en minuts

Més de 100 empreses i institucions han subscrit el Manifest per una Millor Sanitat, una iniciativa coordinada per l’Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (Fundació IDIS), que ha celebrat recentment el seu acte d’adhesions. A més de les 87 entitats que són membres de la fundació, ja adherides des del seu origen, 17 noves organitzacions de referència han manifestat la seva voluntat d’unir-se al manifest «amb l’objectiu de construir un sistema sanitari puixant, adaptat a les necessitats i grans reptes que planteja el futur». Ho han fet en un esdeveniment celebrat a Madrid, que ha començat guardant un minut de silenci en homenatge a les víctimes de la Covid-19.

El president de la Fundació IDIS, el doctor Juan Abarca, ha assenyalat: «Estem desconcertats pel suport de tantes organitzacions empresarials, moltes sense formar part del sector sanitari» i ha afegit que: «El sistema sanitari requereix reformes que, en el fons, són principis de sentit comú», a causa del gran impacte que el SARS-CoV-2 està suposant en el Sistema Nacional de Salut (SNS), per la qual cosa «s’ha de començar a pensar ara les reformes».

 

Testimonis

Nombrosos líders d’empreses s’han unit per recolzar la millora de la sanitat i han reivindicat mesures com l’impuls de la col·laboració publicoprivada, la millora de les condicions dels professionals sanitaris i el foment de la innovació. El president de la Fundació IDIS, Juan Abarca, ha explicat que es tracta de conscienciar la població de la sanitat com el pilar fonamental de l’estat del benestar.

En l’esdeveniment hi han participat i han ofert els seus testimonis Lorenzo Amor, president d’ATA; Mar Aguilera, directora general de la Fundació Alares; Fátima Báñez, presidenta de la Fundació CEOE; Juan José Cano, conseller delegat de KPMG; Lorenzo Cooklin, director general de la Fundació Mútua Madrilenya; Juan Carlos Estévez, president del Consell General de Procuradors d’Espanya; Ana María Farré, directora del Campus Fundació Ibercaja; Miguel Fernández, director general de Merck España; Pedro Fernández, secretari General de Cepyme; José Alberto González, secretari general de la CEOE; José Manuel Inchausti, vicepresident de Mapfre i CEO d’Iberia; Inés Juste, vicepresidenta de la CEOE; Mario Lara, director d’Esade Madrid; Jaime Malet, president de la Cambra de Comerç dels EUA a Espanya; María Luisa Melo, directora d’Assumptes Públics, Comunicació i RSC de Huawei España; Loreto Ordóñez, CEO d’Engie España; Victoria Ortega, presidenta del Consell General d’Advocacia d’Espanya, i María Tosca, directora del departament d’ocupació, formació i emprenedoria de la Cambra de Comerç d’Espanya.

Notícies relacionades

Tots ells han volgut donar el seu recolzament al document que reflecteix la necessitat d’un treball conjunt, amb compromís i col·laboració en benefici dels pacients. Els participants han apostat per una sanitat més forta, inclusiva, col·laborativa, participativa, eficient, i han reconegut la tasca dels professionals sanitaris de forma global i més enllà de la pandèmia i la implicació de la societat civil que representen en la millora global del sistema sanitari. Juan Abarca, president de la Fundació IDIS, va destacar que «l’objectiu d’aquesta iniciativa és generar adhesions de la societat en el seu conjunt, de la població general, d’entitats de tot tipus i sector i que estiguin sensibilitzades per la situació que travessa el nostre sistema sanitari; confiem que aquest manifest serveixi per conscienciar de la necessitat d’abordar les reformes imprescindibles que projectin el nostre futur i el de les generacions venidores amb la seguretat i excel·lència que exigeixen el moment i les circumstàncies». Per la seva banda, Fátima Báñez, de la Fundació CEOE, ha destacat la importància de les aliances: «Creiem en la col·laboració publicoprivada. El futur el construïm junts».

En la clausura de la jornada, el secretari general de la Fundació IDIS, Ángel de Benito, va agrair a tots els participants la seva implicació mostrant la importància de l’esforç comú per avançar tant en l’àmbit sanitari com en el sociosanitari, i ha assegurat que «aquest manifest és un instrument de reflexió i de crida a l’acció per adequar el nostre sistema sanitari a les expectatives que genera la constant evolució de la medicina a través de la innovació, el compromís dels professionals i l’empoderament dels pacients».