«Comprendre i actuar en sintonia amb la nostra condició biològica, espiritual i humana són clau per créixer»

Més de 9.000 alumnes s'han format a les aules d'aquesta escola

«Hi ha un consens mundial a admetre que un dels valors que les teràpies naturals aporten a la humanitat és la recuperació de l'espiritualitat»

foto-nova

foto-nova

2
Es llegeix en minuts
Gema Carrasco

Heilpraktiker Institut és l’escola pionera referent en teràpies naturals i manuals. Més de 9.000 alumnes s’han format a les seves aules des del 1980, apostant per mantenir, recuperar i fomentar els usos tradicionals de les teràpies naturals sense renunciar a certs coneixements de la medicina. Gustau Pau és el responsable de Formació d’Heilpraktiker Institut.

–¿Quin valor tenen per a la societat les teràpies naturals i manuals?

–Comprendre i actuar en sintonia amb la nostra condició biològica, espiritual i humana són clau per créixer com a persones. Hi ha un consens mundial a admetre que un dels valors que les teràpies naturals aporten a la humanitat és la recuperació de l’espiritualitat i l’amor al creat i el respecte a la natura i a la persona.

–¿Quins cursos impartiu? ¿I quina és la seva durada?

–Els cursos oferts per a l’any 2020-21 són: Naturopatia, Homeopatia, Osteopatia, Quiromassatge, Suplementació Nutricional, Reflexologia Podal, Fitoteràpia, Aromateràpia, Flors de Bach, Massatge amb ventoses i Reflexologia Corporal, Teràpia Craniosacra, Massatge Aiurveda, Coaching Transformacional, Iridologia, Drenatge Limfàtic, Mindtouch, Ventoses i Teràpia Humoral, Trofoterapia i Dejuni, Mestria Corporal. La durada és molt variable. A grans trets, els cursos de gran format presenten una durada màxima de dos anys; els de format mitjà, nou mesos, i els de format curt, entre dos o tres mesos. També oferim tallers i seminaris de caps de setmana que poden consultar a www.heilpraktiker.es.

–¿Com us esteu adaptant a la situació actual derivada de la crisi sanitària?

–La nova proposta formativa per a aquest curs 2020-21 presenta un format mixt: a casa, directa i pràctica per a alguns cursos. A més, aquest any, hem estrenat una altra modalitat, a través de la Fundació Europea del Terapeuta, i consisteix que és el formador el que acudeix al lloc on se sol·licita impartir la formació.

Notícies relacionades

–¿Quin és el perfil dels seus alumnes?

El perfil de l’alumne d’Heilpraktiker Institut és tan variat com la societat en la qual vivim. No es requereix formació prèvia per iniciar els cursos. Entre els nostres estudiants comptem amb universitaris del sector sanitari, enginyers, lletrats, biòlegs, educadors... També comptem amb treballadors qualificats que busquen un canvi en la seva vida personal i no necessàriament en la seva vida professional. I persones que desitgen canviar de professió i han decidit treballar com a terapeuta o ‘coach’ en Teràpies Naturals, com nosaltres vam decidir fer fa 40 anys.