Animals de companyia

Maskokotas obrirà 25 noves botigues fins a final d'any

L'empresa superarà la xifra de 40 establiments entre propis i franquiciats

L'últim mes la firma ha tancat dos acords comercials a Barcelona

paco-mandramany director expansion maskokotas

paco-mandramany director expansion maskokotas

3
Es llegeix en minuts

Durant els mesos de confinament les famílies van apostar per la seguretat i la proximitat a l’hora de realitzar les compres. La limitació de moviments i el temor d’enfrontar-se a grans cues va provocar que molta gent que comprava a grans superfícies es decantés pel comerç de proximitat. Aquesta situació, unida al fet que, en plena crisi sanitària, el sector dels animals de companyia es considerava de primera necessitat, ha reforçat el model de negoci de botigues urbanes de Maskokotas, cosa que ha provocat un augment en la facturació de les seves botigues de proximitat.

L’empresa, dedicada a la cura i benestar de les mascotes, actualment compta amb 22 botigues, tres de les quals, a Catalunya. Dues a la província de Barcelona, als municipis de Vilanova i la Geltrú i Olèrdola, i una a la població de Lloret de Mar, Girona.

Ara, amb el seu objectiu d’expansió, veuen un gran potencial a la capital catalana i la seva àrea metropolitana, on estimen que poden obrir-se fins a 40 botigues de proximitat. Barcelona suposa el 80% del mercat, per això encara queda marge d’expansió en províncies com Tarragona i Girona, en concret a les seves grans ciutats: Tarragona, Reus, Cambrils, el Vendrell, Tortosa, Girona, Figueres o Blanes, on es completaria l’expansió per incloure el 100% del mercat potencial.

Botigues de màxim 150 metres quadrats ubicades en voreres amb alt trànsit de persones i un catàleg de productes que van des de l’alimentació ‘premium’ fins a complements de qualitat per al seu descans, salut i higiene per a tota mena d’animals de companyia.

Avantatges competitius de Maskokotas

Les principals diferències de les botigues Maskokotas són: l’especialització dels equips, experts en la cura de cadascun dels animals, el tracte pròxim, que et fa sentir com casa, i la gamma de productes ‘premium’, que van més enllà de l’oferta bàsica que tenen els supermercats tradicionals.

Avui dia, a les grans ciutats, les famílies han adquirit un estil de vida més saludable i ecològic. Busquen productes de qualitat i d’origen natural. Les botigues urbanes de Maskokotas cobreixen aquestes necessitats i permeten a les famílies donar la millor cura a tots els membres del nucli familiar.

Interior de la botiga Maskokotas ubicada a Lloret de Mar.

Pla d’expansió: Espanya i Portugal

L’empresa planteja un ambiciós pla d’expansió per als últims 6 mesos de l’any, període en què preveu obrir 25 botigues entre pròpies i franquiciades.

«Aquest mes hem tancat 10 acords comercials en diferents punts d’Espanya, dos dels quals, a Barcelona», assenyala Paco Madramany, director d’expansió de Maskokotas.

Un gran repte operacional i logístic, per al qual s’ha ampliat l’equip d’expansió, s’han tancat nous acords comercials amb els proveïdors i s’ha creat una xarxa de contractistes per a l’execució de les obertures.

Afegit a l’expansió nacional, la cadena de botigues per a mascotes també posa el focus a Portugal. Compta ja amb una botiga física i un ‘e-commerce’ sota la marca Petness.

El novembre d’aquest any obrirà dues botigues Petness a l’àrea de Lisboa i, segons paraules de Paco Madramany, «ja estem negociant l’adquisició d’una cadena de botigues que ens permetrà arribar a una facturació total de 16 milions d’euros al territori lusità».

Convertir-se en franquiciat de Maskokotas

Notícies relacionades

En el moment actual el sector dels animals de companyia està en auge, i més si tenim en compte que el 40% de les llars d’Espanya tenen una mascota i que la despesa mitjana anual per família és de 1.200 €. Per això, l’obertura d’una franquícia de Maskokotas es converteix en un negoci de baixa inversió i alta rendibilitat.

L’empresa per a mascotes posa a disposició dels franquiciats tota la reputació i l’experiència adquirida durant més de 25 anys, a través d’un equip de professionals que els acompanyaran en el dia a dia, així com el disseny i la implementació d’un negoci amb espais càlids i acollidors que convidin els clients i els animals a passejar, interactuar amb els especialistes i sentir-se com a casa.