SALUT

S'inaugura el bloc quirúrgic del nou Hospital HM Delfos

El centre és un referent en diagnòstic per la imatge i radiologia a Barcelona

Compta amb una sala d'operacions integrada de neurociències amb TAC intraoperatori únic a Catalunya

1-quiirfano-integrado-con-tac-intraoperatorio-mbil

1-quiirfano-integrado-con-tac-intraoperatorio-mbil

3
Es llegeix en minuts
ALBERTO GONZÁLEZ / Barcelona

Després de tres dècades cuidant de la salut i del benestar de pacients i els seus familiars, l’any passat HM Hospitals va aterrar a Barcelona a través del’Hospital HM Delfos, primera pedra de la xarxa assistencial que el grup pretén desenvolupar a la capital catalana. Per aconseguir-ho, ha començat actualitzant tots els processos i protocols sota els estàndards de qualitat de HM Hospitals, enfortint el seu reconegut equip mèdic i duent a terme una remodelació i modernització de les instal·lacions per posar-se l’avantguarda del panorama sanitari nacional.

Amb una inversió de 30 milions d’euros fins al 2020, s’han modernitzat les instal·lacions, s’ha adquirit tecnologia d’última generació i s’han reforçat elsequips professionals. L’acció més important de les dutes a terme possiblement hagi sigut la posada en marxad’11 sales d’operacions que conformen un nou bloc quirúrgic, que dota l’hospital de capacitat per respondre a totes les necessitats relatives a qualsevol àrea terapèutica, des de Neurocirurgia a Cirurgia Cardíaca, passant per Cirurgia Toràcica o Oncològica. Dues d’aquestes sales d’operacions disposen de visualització integrada directa i en temps real de diferents plataformes d’imatge, cosa que afavoreix les decisions de l’equip quirúrgic in situ.

Té especial rellevància la nova sala d’operacions integrada especialitzada en Neurociències, que està dotada d’un TAC intraoperatiu mòbil de gran versatilitat, únic en la sanitat catalana, i el més modern dels pocs existents a Espanya. Permet als especialistes el desenvolupament de procediments quirúrgics en 3D, aportant així més precisió i proporcionant al cirurgià el control absolut de la situació, la cosa que permet abordatges mínimament invasius (que minimitzen els riscos postoperatoris).

Asseguts o drets

Situant-se en l’avantguarda tecnològica, HM Hospitals ha implantat el sistema EOS de diagnòstic radiològic vertical que permet obtenir imatges del cos sencer en projeccions tradicionals i en reconstruccions 3D mentre el pacient es troba assegut o completament dret. Una tecnologia que realitza la imatge completa en 20 segons, pel que no genera claustrofòbia i la seva radiació és un 85% menor que en els sistemes actuals. El sistema està indicat per detectar problemes en patologies esquelètiques i articulars, així com per a malalties degeneratives de la columna, genoll i maluc.

Altres de les adquisicions de tecnologia capdavantera són un nou TAC de 160 talls (obté imatges d’alta qualitat en un temps molt reduït), una ressonància magnètica de tres tesles o un mamògraf amb tomosíntesi 3D, que contribueix a la detecció més primerenca de lesions malignes invasives i disminueix el nombre de recitacions en un 40% dels casos.

Amb aquests equips de radiologia i diagnòstic per la imatge, l’Hospital HM Delfos es converteix en referent a Barcelona.

Aposta pel talent

L’excel·lència, no obstant, no s’aconsegueix únicament amb aparells. És necessari apostar pel talent humà per aconseguir el millor resultat. En aquest sentit, l’hospital HM Delfos (que ja ha complert 50 anys d’experiència) ha reforçat la plantilla especialment en tres àrees estratègiques per a HM Hospitals. En Oncologia ha agafat les regnes del projecte el doctor Joan Albanell, un dels més prestigiosos oncòlegs europeus, amb l’objectiu d’oferir a cada pacient una resposta i un abordatge individualitzat i multidisciplinari. “Assumir aquesta nova responsabilitat significa aplicar la meva experiència i coneixements en oncologia, juntament amb altres grans professionals, per convertir l’Hospital HM Delfos en un referent en oncologia a Catalunya”, declara aquest especialista.   

D’altra banda, la unitat de Cardiologia és dirigida pel doctor Ángel Cequier, president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia, entre altres títols. El seu objectiu és consolidar programes i projectes en investigació clíniques per després incorporar-los als diferents processos assistencials. I per a això, assegura, es disposa “d’un equip de professionals d’excel·lència en Cardiologia Clínica, en procediments cardiològics intervencionistes”.

Notícies relacionades

Finalment, la unitat de Neurociències serà liderada pel neurocirurgià Gerardo Conesa que, per exemple, va ser el primer especialista a Espanya que va operar un pacient afectat amb un tumor cerebral mentre aquest estava compltament despert. En els últims anys, també s’ha especialitzat en el tractament quirúrgic de les epilèpsies refractàries al tractament mèdic.

“Aquí no hi ha cap altre centre privat que sigui un hospital jerarquitzat i amb protocols unificats”, conclou Conesa.

Temes:

Hospitals