¿Hem de passar un reconeixement mèdic abans de córrer una prova de fons?

Els especialistes aconsellen passar un reconeixement mèdic a tots els esportistes més grans de 30 anys

1
Es llegeix en minuts

El doctor Gonzalo Correa, especialista en medicina de l'educació física i esport de Prevenció Fremap, creu que qualsevol esportista de més de 30 anys que practiqui esport de forma regular a intensitat moderada hauria de sotmetre's prèviament a un reconeixement mèdic que inclogui una prova d'esforç amb registre electrocardiogràfic i anàlisi de gasos espirats. Aquest consell seria extensiu a qui practiqui modalitats esportives com l'atletisme, ciclisme, futbol, bàsquet, tennis, etc…

Després de la recent mort d'un corredor de 31 anys en la prova Behovia-Sant Sebastià, s'ha reobert el debat sobre la pràctica de proves de fons per part de corredors aficionats que, en ocasions, no compten amb la preparació adequada. En opinió del facultatiu “els subjectes de més de 30 anys que practiquin esport regularment a intensitat moderada haurien de sotmetre's a un reconeixement mèdic que inclogui una prova d'esforç amb registre electrocardiogràfic i  anàlisi de gasos espirats", recomana.

Notícies relacionades

COMPLICACIONS IRREPARABLES

Segons un estudi del Centre de Medicina Esportiva del Consell Superior d'Esports, gairebé la meitat dels aficionats al ‘running’ no s'han fet una revisió mèdica i moltes vegades afronten proves que exigeixen molta resistència física sense una supervisió adequada. Segons el Doctor Correa,  “això pot fer que ens lesionem , o el que és més greu, que puguem patir un defalliment com a conseqüència d'un esforç extenuant que derivi en complicacions irreparables i ens impedeixin disfrutar de la nostra afició”, assegura.