Anar al contingut

Castanyes i moniatos, font natural d'antioxidants

Aquests vegetals són rics en hidrats, vitamina E i fibra

Castanyes i moniatos es converteixen aquests dies en els protagonistes de la taula. La castanya, rica en hidrats de carboni, és una gran  font d'energia. El seu contingut en B2 és beneficiós per a la pell. Pel que fa als minerals, destaca la seva aportació en potassi, que ajuda a controlar la retenció de líquids, evita la hipertensió i afavoreix la diüresi. El seu alt contingut en fibra ajuda a calmar la gana, mentre que la seva riquesa en ferro permet prevenir l'anèmia i els mals de cap associats a aquest problema. A més, el seu elevat percentatge en aigua i la seva baixa quantitat de greix fan que sigui una de les fruites amb menys contingut calòric.

Al seu torn, el moniato és una font natural d'antioxidants, ja que una unitat petita aporta una tercera part de la dosi de vitamina E que necessita el nostre organisme diàriament. Al contenir alts nivells de potassi, aquest tubercle contribueix a rebaixar la tensió arterial, i la seva aportació en àcid fòlic i fibra afavoreix l'estat dels vasos sanguinis, motiu pel qual redueix el risc de patir un atac de cor o un ictus.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.