Consells per reduir les molèsties i els símptomes associats a la menopausa

Segons un estudi, una de cada tres dones espanyoles se sent malament o molt malament anímicament en aquesta etapa de la vida

Consells per reduir els símptomes de la menopausa

Consells per reduir els símptomes de la menopausa

1
Es llegeix en minuts

Amb motiu del Dia Mundial de la Menopausa, que se celebra el 18 d'octubre, el facultatiu de Cinfa Eduardo González Zorzano explica que, al voltant dels 45 anys, "comença una gradual disminució de la funció ovàrica i dels nivells d'estrògens, que culmina amb la desaparició definitiva de la menstruació, al voltant dels 50 o 51 anys d'edat.

Aquest procés, conegut com a climateri, provoca símptomes com ara sufocacions, alteracions del son o augment del pes; però també es manifesta amb canvis i signes emocionals: des d'enuig, irritabilitat, angoixa, tristesa o plor fàcil fins a la depressió. No són problemes greus, però sí que solen alterar la qualitat de vida de la dona", afirma.

A més de provocar símptomes físics com fatiga o canvis en la silueta, la menopausa pot afectar també l'estat anímic de les dones. De fet, una de cada tres dones espanyoles se sient malament o molt malament anímicament en aquesta etapa de la vida, d'acord amb l''Estudi sobre les Percepcions i Hàbits de les Dones Espanyoles durant la Menopausa', elaborat el 2014 per Laboratorios Cinfa, després d'enquestar més de 2.000 espanyoles d'entre 45 i 65 anys.

Notícies relacionades

González Zorzano proposa alguns consells que poden ajudar a reduir les molèsties i els símptomes associats a aquest període El primer és afrontar aquesta etapa amb una actitud positiva", sosté i afegeix: "És important fer exercici físic moderat de forma regular. L'activitat física produeix importants beneficis cardiovasculars, endarrereix l'aparició de trastorns i manté els músculs forts. Per tant, intenta lluitar contra el sedentarisme caminant entre mitja hora i una hora al dia o optar per altres activitats aeròbiques com el ball, la natació o la gimnàstica, sempre d'acord a les teves possibilitats".

El metge també aconsella mantenir hàbits alimentaris saludables. "En aquesta època de la vida hi ha una tendència a l'augment de pes i a l'aparició d'afeccions com la hipertensió arterial o el colesterol alt. Per aquest motiu, és necessari reduir el consum de greixos i sucres, així com augmentar el de fruites, verdures i cereals, i el d'aliments amb calci, com els lactis. També l'omega-3 és especialment important per a la dona a partir dels 45 anys, ja que ajuda a prevenir problemes cardiovasculars i els símptomes depressius, a més de reduir la intensitat de les sufocacions", sentencia.