Efectes beneficiosos del cafè sobre la salut

Estudis científics confirmen que el consum moderat d'aquesta beguda pot incrementar el rendiment esportiu

Grams de cafè.

Grams de cafè.

1
Es llegeix en minuts

"El cafè pot alleujar el mal de cap. Així mateix, pot incrementar el rendiment esportiu i prevenir malalties neurodegeneratives". Aquestes i altres conclusions científiques han estat recollides a l'informe 'Aprenent sobre el cafè…' recentment publicat pel Centre d'Informació Cafè i Salut (CICAS), i que, de forma senzilla, expliquen als consumidors els efectes que la ingesta moderada d'aquesta beguda té sobre la salut segons les dades extretes de estudis internacionals publicats en revistes científiques com 'Circulation: Heart Failure' o 'The New England Journal of Medicine', entre altres.

Aquesta informació pot resultar de gran interès per a la gran majoria de la població donat que, segons dades del CICAS, al 85% dels espanyols els agrada el cafè, el 80% el consumeixen diàriament, gairebé 9 de cada 10 (87%) associen el seu consum a estar amb gent, ja siguin amics, companys, o família, i un 75% consideren que el seu consum moderat és un hàbit saludable, encara que, només el 24% saben que pot reduir el risc de diabetis per exemple o pot prevenir altres malalties.

Notícies relacionades

En l'informe es recullen diferents evidències científiques que el consum moderat de cafè posseeix efectes beneficiosos sobre la salut com l'estudi publicat a la revista 'The New England Journal of Medicine', que posa de manifest que aquelles persones que consumeixen cafè diàriament redueixen el seu risc de mort per malaltia cardiovascular, respiratòria, ictus, diabetis, infeccions i lesions.

''El cafè i el cor' respon a les qüestions que molts consumidors d'aquesta beguda es fan sobre els problemes cardiovasculars, al que dóna resposta, entre altres, un estudi publicat a la revista de l'American Heart Association (AHA), 'Circulation: Heart Failure', que demostra el efecte cardioprotector del cafè ja que l'associa a una disminució del risc a desenvolupar insuficiència cardíaca. De fet, la mateixa Fundació Espanyola del Cor afirma que el consum de cafè redueix el risc de mort pel seu efecte cardioprotector.