Creen un corrector estètic per a nadons que tenen les orelles sortides

L'invent és de Francisca Gamero, una mare extremenya que va patir el problema estètic amb la seva filla

2
Es llegeix en minuts

La mare d'una nena amb orelles separades -més de l'habitual- que fa dos anys va crear un corrector estètic per evitar la separació excessiva dels pavellons auditius dels majors de 3 anys ha desenvolupat el seu invent perquè també serveixi per als nounats.

Es tracta d'un corrector format per dues làmines de silicona transparents, pràcticament invisibles, que es fixen al cap i a l'orella amb adhesius hipoal·lergògens i mantenen l'orella en una posició pròxima al cap.

De mida similar a la d'una lentilla, són indolores, no requereixen prescripció mèdica i es poden usar a partir dels tres mesos, segons ha explicat l'empresa de Sant Cugat del Vallés (Vallès Occidental) que comercialitza aquest invent en farmàcies de tot Espanya.

El corrector estètic ha estat creat per Francisca Gamero, una mare extremenya que va viure aquesta situació amb la seva filla i que recorria a tècniques casolanes per a intentar corregir-la.

Gamero, que ha comptat amb la col·laboració de les universitats d'Alacant i d'Extremadura per al desenvolupament d'una adhesió innòcua que serveixi també per als nadons, acaba de llançar al mercat 'Otostick Bebé' recomanat per als més petits.

"Volem que el corrector actuï des dels primers mesos de vida, que és quan millors resultats poden obtenir-se", ha explicat Gamero. Segons l'empresa comercialitzadora, Reva Health, aquest producte és únic i ofereix "una resposta a la preocupació pels problemes sanitaris i estètics que afecten diàriament els nens amb orelles prominents", que es calcula que són al voltant d'un 5% de la població.

Donat que les intervencions quirúrgiques no estan recomanades abans dels set o vuit anys d'edat, aquest invent està indicat per corregir estèticament i prevenir la separació de les orelles.

"Aquest corrector, d'efecte molt natural, pot acabar amb les males estones dels més petits i evitar futurs complexos i problemes", ha especificat l'empresària extremenya.

EMPRENEDORA EXTREMENYA

"De manera senzilla i sense necessitat de cirurgia, disminueix la separació que es produeix per una falta de curvatura d'un plec situat a la part superior de l'orella", ha comentat Gamero, que va idear aquesta solució perquè la seva filla patia el problema i no va trobar tractaments.

Per això explica que va buscar la seva pròpia solució subjectant les orelles durant la nit amb esparadrap per evitar que empitjoressin. En una visita mèdica se li va oblidar retirar la cinta adhesiva i la pediatra, a l'advertir el mètode, lluny de censurar-lo li va comentar que podia funcionar i fins i tot frenar que anés a més.

Notícies relacionades

Això va animar l'emprenedora extremenya a buscar una solució professional que servís per corregir les orelles separades des de la infància i que també fos útil per intentar dissimular-les en el cas dels adults.

Per aconseguir-ho va crear la seva pròpia empresa, Innovaciones Disras, que avui compta amb 10 treballadors i dóna feina a persones amb discapacitat.