Bàsquet

El Barça mesura la seva ambició en l’exigent visita al Madrid a la Lliga

«Sabem el que hem de fer, un triomf ens pot donar molta confiança», assegura Mirotic

El Barça mesura la seva ambició en l’exigent visita al Madrid a la Lliga

ACB photo

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El clàssic posarà espectacle i adrenalina a les primeres hores del 2023. El Barça visitarà aquest dilluns el Wizink Center (21 hores, Movistar +), on l’espera el test més exigent contra un Reial Madrid líder (11-2) amb una victòria més que els blaugrana (10-3), quarts pel bàsquet ‘average’. En joc no estarà només el liderat de l’ACB. El triomf suposarà també una injecció anímica per als dos projectes, el de Chus Mateo a la banqueta madridista, i el de Sarunas Jasikevicius, en el costat blaugrana, massa irregulars en aquest primer terç de la temporada.  «Sabem el que hem de fer», ha explicat Nikola Mirotic. «Intentarem ser sòlids, defensar, tancar bé el rebot i en atac ser nosaltres mateixos. Sabem la importància del partit, perquè el triomf pot donar molta confiança», ha afegit l’estrella blaugrana, l’MVP de l’última Eurolliga, que viurà un enfrontament particular amb Dzanan Musa, l’últim MVP de l’ACB.

Notícies relacionades

Jasikevicius, per la seva banda, ha posat èmfasi en la necessitat de fer un pas més en el clàssic per tenir opcions. «Haurem d'apujar el nivell encara més i fer-ho encara millor que en qualsevol altre partit», ha explicat el preparador blaugrana, poc abans d’emprendre el viatge a Madrid amb 14 jugadors. El Barça s’ha desplaçat a la capital sense gairebé marge per preparar el partit, després de tornar de Belgrad, on l’equip blaugrana va aconseguir divendres un valuós triomf al camp de l’Estrella Roja. Una mica més de temps ha tingut l’equip blanc que dijous va caure, també en la competició europea, a la pista del Baskonia.

«Hem tingut poc temps, però ens coneixem bé els uns als altres», ha valorat el preparador barcelonista. «La clau, com sempre, serà la lluita per les pilotes dividides i després, en els grans partits, els detalls marquen les diferències. El més important és que ells no estiguin més motivats que nosaltres, perquè si no serà difícil».