Bàsquet

El Barça acomiada l’any al Palau amb una treballada victòria

Els blaugranes derroten un Casademont Saragossa (68-63) que l’hi va posar molt complicat en l’inici del partit

FCB

2

El Barça va acomiadar l’any al Palau Blaugrana amb una treballada victòria contra el Casademont Saragossa (68-63), que va manar en els primers compassos del partit i no va abaixar els braços en cap moment. En un duel de poc encert ofensiu, el conjunt blaugrana va estar a punt de pagar cara la seva inconsistència defensiva, mentre que als de Porfi Fisac, que ho van donar tot sobre la pista, els va tremolar el canell en el moment decisiu.

En l’equip català va destacar l’aportació de Rokas Jokubaitis (12 punts i 8 assistències) i Jan Vesely (12 punts), mentre que Justinian Jessup, màxim anotador del partit amb 21 punts, va liderar el conjunt aragonès. Superat d’inici per l’energia del Casademont Saragossa, el Barça va trigar quatre minuts a estrenar el seu caseller amb un triple de Nikola Mirotic (3-7). Nico Laprovittola i Tomás Satoransky van seguir el seu exemple per igualar l’enfrontament (9-9, min. 5).

Malgrat l’aportació de James Nnaji a la pintura, l’equip català no rutllava, espès en atac i permissiu en defensa, i els aragonesos, liderats ofensivament per Justinian Jessup, ho van aprofitar per acabar el primer assalt per davant (14-17). La sortida a pista de Jan Vesely va canviar la tendència. El txec va assecar l’atac del Casademont Saragossa i va enllaçar sis punts que, afegits a uns altres cinc de Kyle Kuric, van donar el primer avantatge de la nit al Barça (27-19, min. 14).

La segona part

Tanmateix, el conjunt visitant va respondre al cop rebut amb personalitat. Va apujar el llistó físic, va moure la pilota amb fluïdesa davant la passivitat local i va ajustar el marcador (38-36, descans) impulsat per Jessup (8 punts en el quart, 13 en la primera meitat). La igualtat va imperar després del pas pels vestidors a causa de la intensitat i el desencert en el llançament dels dos equips (49-44, min. 25), però el Barça va atacar per sumar punts en segones oportunitats i va agafar embranzida amb la sortida de Rokas Jokubaitis des de la banqueta (58-46, min. 30).

Un cop més, el Casademont Saragossa va treure forces de flaquesa, amb Santi Yusta, autor de 7 punts seguits, com a revulsiu (62-57, min. 35). Oscar da Silva i Laprovittola van donar oxigen al Barça (67-57), però l’equip visitant va tornar a estrényer el marcador (67-61, min. 37) i va perdonar diversos llançaments que haurien posat en perill la victòria local (68-63).

Fitxa tècnica

68- Barça (14+24+20+10): Satoransky (3), Laprovittola (9), Paulí (-), Mirotic (7), Nnaji (7) –equip inicial–, Da Silva (7), Vesely (12), Kalinic (-), Abrines (2), Tobey (4), Kuric (5) i Jokubaitis (12).

63- Casademont Saragossa (17+19+10+17): Jessup (21), Jovic (4), Ponitka (1), Hlinason (6), Mekowulu (6) –equip inicial–, Wright (1), Yusta (7), Mara (6), Nguirane (-), Simanic (2), García (-) i Sant-Roos (9).

Àrbitres: Jordi Aliaga, Martín Caballero i Iyán González. Sense eliminats.