Bàsquet

Gran triomf de la Penya contra un Barça que es va encallar després del descans

El Joventut derrota de tres punts els blaugranes (82-79) en un final de partit molt intens

JOVENTUT BADALONA

1

En un final agònic, en què el Barça va desaprofitar l’ocasió de posar-se per davant del marcador, el Joventut va aconseguir un triomf enorme en el derbi barceloní de la Lliga, en un duel en què els blaugranes semblava que tenien el partit controlat fins als minuts finals del quart període, que com és habitual va decidir la victòria, en aquest cas de la Penya.

I la veritat és que el triomf dels badalonins va ser molt meritori ja que abans del descans van arribar a estar més de 10 punts per sota d’un Barça que es va encallar en la segona part malgrat els 19 punts de Nico Laprovittola, que va ser el millor jugador blaugrana a la pista de Badalona.

Per part local, Joel Parra va fer un gran partit amb 14 punts, perfectament escortat pels seus companys Pau Riba i Ante Tomic, que van ser jugadors clau en la victòria del Joventut.

Amb la derrota, el Barça es posa 6-2 a la taula i no aconsegueix igualar el Lenovo Tenerife, que amb set victòries i una única derrota passa a ser el líder en solitari del campionat en una jornada que el Madrid es va menjar l’UCAM Múrcia (93-57).

La fitxa del partit

Joventut: 82 (20+18+24+20): Andrés Feliz (10), Pau Ribas (16), Albert Ventura, Joel Parra (14), Ante Tomic (16) –cinc inicial–, Kyle Guy (10), Guillem Vives (5), Henry Ellenson (6), Simon Birgander (5), Pep Busquets i Jordi Rodríguez.

Barça: 79 (26+21+19+13): Tomas Satoransky (8), Nico Laprovittola (19), Oriol Paulí (6), Oscar da Silva (12), Sertaç Sanli (4) –cinc inicial–, Àlex Abrines, Jan Vesely (14), Cory Higgins (9), Nikola Kalinic (2) i Rokas Jokubaitis (5),

Àrbitres: Fernando Calatrava, Joaquín García i Fabio Fernández. Van desqualificar per una tècnica i una antiesportiva Nico Laprovittola (18:32 i 39:59). Van assenyalar tècnica a Sarunas Jasikevicius (38:02) i Oriol Paulí (22:50).

Incidències: Partit disputat davant 10.132 espectadors al Palau Olímpic de Badalona.