Lliga Endesa de bàsquet

Un Joventut amb dues cares només resisteix fins al descans a Madrid

• Els verd-i-negres van firmar una òptima primera part (45-50), però es van ensorrar de forma estrepitosa quan el rival va enfortir la defensa amb un marcador final de 96-79

1

L’empresa de guanyar a Madrid requeria un esforç titànic del Joventut. Va semblar que vist el primer temps (45-50) podia ser capaç de plantar cara a l’actual campió de Lliga. Però tot allò de bo d’abans del descans va canviar de forma rotunda en la segona part. L’equip de Chus Mateo va fer un pas al davant en defensa, tancant els espais a un rival que no va mostrar, ni de lluny, l’encert que havia tingut abans. El resultat final va ser clar: 96-79 perquè els blancs continuïn invictes al capdavant de la classificació de la Lliga Endesa amb el sorprenent Lenovo Tenerife.

La Penya es va trobar còmoda en l’intercanvi de cistelles amb què va arrencar el joc, en especial el seu nou canoner, Kyle Guy. En l’anar i venir d’una cistella a l’altra ningú semblava estar per la feina de defensar. El Madrid va semblar pensar que era només qüestió de temps que la Penya abaixés la guàrdia. Es va posar per davant 21-16 (amb 11 punts de Yabusele), però a partir d’aquí li va caure un parcial de 2-14 entre el final del primer quart i l’inici del segon. Els badalonins van mantenir el tipus en el segon període amb una sòlida tasca col·lectiva, amb un màxim avantatge de 41-50 a 50 segons del descans. Però l’última jugada abans d’anar-se’n als vestidors ja va resultar premonitòria de la caiguda verd-i-negra. Dues possibilitats d’atac malgastades i cinc segons perquè Deck creués la pista i deixés el 45-50.

«Una merda d’últim quart»

A partir d’aquí, una apagada de la Penya en tota regla. Si havia fet 50 punts, en va sumar només 29 en la segona part, i en va encaixar 51. El Madrid va ser molt més ferotge darrere i alhora va atacar amb ganes la cistella rival. El Joventut es va anar desfent de forma estrepitosa sense trobar remei. Carles Duran, el tècnic de la Penya, ho provava tot i res donava resultat. La seva frustració va ser tal que al final del partit va ser rotund als micròfons de Movistar: «Hem fet una merda d’últim quart i així és impossible contra el Madrid».