L’Eurolliga de bàsquet

El Barça i el Madrid preparen l’assalt a la ‘final four’

«Ha arribat el moment més important de la temporada», reconeix Mirotic

L’equip de Laso debuta avui contra l’Efes i els blaugrana reben dimecres el Zenit

El Barça i el Madrid preparen l’assalt a la ‘final four’
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Quan l’estiu passat Sarunas Jasikevicius es va posar al capdavant del Barça, ho va fer amb un únic objectiu: tornar l’equip blaugrana a la lluita pels títols amb la plantilla que durant aquestes tres últimes temporades va anar construint amb afecte des dels despatxos Nacho Rodríguez, ara rellevat amb poc tacte per part del club per Juan Carlos Navarro. Doncs bé, el moment per a l’equip blaugrana està a punt d’arribar. Després d’una temporada regular, en què ha acabat en primer lloc, el Barça haurà de demostrar que s’ha convertit en un ferm candidat al títol europeu, que no aconsegueix des del 2010.

 «Ha arribat el moment més important de la temporada», explica l’estrella blaugrana Nikola Mirotic en declaracions als mitjans del cub. «L’equip arriba il·lusionat i en un bon moment. Ara ens toca fer un pas endavant».

L’últim obstacle per arribar a la ‘final four’, on tampoc no accedeixen des del 2014, serà el Zenit de Sant Petersburg, l’equip de Xavi Pascual, el tècnic que va donar la segona Eurolliga als blaugrana, la qual cosa s’entén com una picada d’ullet del destí. L’eliminatòria s’obrirà aquest dimecres al Palau (21h) i, tot i que el Barça tindrà l’avantatge de camp, no resultarà un factor determinant. El Blaugrana tindrà les grades buides i, en canvi, el Zenit podrà comptar amb el suport de 5.000 aficionats a la seva pista.

Efes, el principal candidat

Notícies relacionades

La pandèmia no ha impedit a l’Eurolliga complir amb l’objectiu que es disputessin a temps els 306 partits de la fase regular. I la temporada es prepara per viure uns ‘play-off’ apassionants, al millor de cinc partits, d’on sortiran els quatre equips que disputaran la ‘final four’ de Colònia, entre el 28 i el 30 de maig.

El Madrid s’encarregarà d’obrir avui els encreuaments de quarts al camp de l’Anadolu Efes (19h), per a molts el principal candidat al títol, que semblaven disposats a aconseguir la temporada passada abans que se suspengués la competició.  Larkin i Micic són les amenaces per a l’equip de Laso, que arriba confiat al partit. «Les sensacions són bones, hem treballat bé, tot i que sabem que tenim dos partits molt exigents». Aquest dimarts es disputarà també l’Armani Milà-Bayern de Munic.