PERFUMERÍAS AVENIDA 68 – 78 IEKATERINBURG

El Perfumerías Avenida, subcampió de l’Eurolliga

  • L’equip de Salamanca ha plantat cara al poderós Iekaterinburg, que ha aconseguit la seva tercera corona consecutiva

  • Alba Torrens suma sis títols continentals i el seu entrenador, el gallec Miguel Méndez, tres

El Perfumerías Avenida, subcampió de l’Eurolliga
2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El Perfumerías Avenida no ha pogut superar el repte majúscul de derrotar el gran colós del bàsquet femení europeu i ha perdut aquest diumenge a Istanbul la final de l’Eurolliga (68-78). El conjunt de Salamanca, no obstant, ha plantat cara i ha arribat viu fins a l’últim quart davant un Iekaterinburg que ha aconseguit la seva sisena corona continental, la tercera consecutiva.

El Perfumerías Avenida no ha pogut repetir l’èxit de fa 10 anys, quan va derrotar l’Spartak de Moscou per proclamar-se campió d’Europa, però ha brillat en una final que ha alçat per sisena vegada com a campiona continental Alba Torrens (una amb l’equip de Salamanca, una altra amb el Galatasaray i quatre amb el Iekaterinburg) i per tercera l’entrenador de Vigo del conjunt rus, Miguel Méndez.

El conjunt espanyol no ha sortit acomplexat davant la selecció mundial que conforma el Iekaterinburg i, guiada per la base Tiffany Hayes, la millor de la final amb 29 punts, 5 rebots i 4 assistències, ha arribat a aconseguir un inesperat avantatge de 12 punts en el primer quart.

La lesió de Maite Cazorla va semblar un càstig a la gosadia de Salamanca. Entre Brittney Griner i Jonquel Jones han anat tornant el partit al seu ordre natural, i al descans el conjunt de Roberto Íñiguez ja perdia per nou (30-39), després d’un parcial de 9-23.

Reacció en el tercer parcial

Alliberades de qualsevol pressió, les jugadores de l’Avenida han tornat a veure el cèrcol gran en el tercer quart i amb els triples de Hayes, Leo Rodríguez i Nikolina Milic han arribat a posar-se a quatre i seguir amb les opcions intactes fins i tot molt avançat l’últim acte. Només llavors el Iekaterinburg ha aconseguit explotar tot el seu potencial i evitar una sorpresa majúscula. 

Fitxa tècnica 

Notícies relacionades

68 - Perfumerías Avenida (21+9+23 +15): S. Domínguez, Hayes (29), K. Samuelson (7), L. Samuelson (6) i Hof (8) –cinc inicial–, Cazorla (3), Leo Rodríguez (5), Milic (8) i Alarie (2). 

78 - Iekaterinburg (16+23+20 +19): Vandersloot (12), Stewart (12), Quigley (9), Meesseman (19) i Griner (14) –cinc inicial–, Alba Torrens (3), Beglova i Jones (9).