Bàsquet

La defensa i els 16 triples del Madrid dobleguen el Joventut

La defensa i els 16 triples del Madrid dobleguen el Joventut
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Joventut ha jugat durant 30 minuts a un bon nivell. Ha sostingut el pols al Madrid, i durant tres quarts ha arribat a somiar sorprendre el líder de la Lliga Endesa en un dia d’inspiració de Pau Ribas (20 punts, amb 6 triples de 8 intents). Però l’equip de Laso ha acabat per fer seu el triomf (101-92) apel·lant a la seva defensa, al control del rebot i al seu encert en el triple (16, un 49% d’encert).

 «El resultat no és el que volíem, però estic content, hem fet una bona feina, hem jugat un bon bàsquet i hem intentat acostar-nos al millor equip de la lliga», ha admès el preparador verd-i-negre Carles Duran.

Els triples de Ribas, Morgan i Brodzianksy van impulsar el Joventut, que va jugar sense cap tipus de complexos i va arribar a dominar per 10 punts en algunes fases. L’esforç defensiu en el tram final i també l’encert des del triple de Llull van capgirar el guió per al Madrid que va firmar un parcial de 36-20 en l’últim quart, cosa que li va permetre sumar el seu 17è triomf seguit a la Lliga, just abans d’afrontar a partir de demà el ‘play-off’’ de l’Eurolliga davant l’Anadolu Efes al millor de cinc partits.  

Debut de Poirier, lesió de Garuba

La mala notícia per al quadro blanc va ser la lesió del jove Usman Garuba, que va patir una punxada en el bessó i va haver de retirar-se abans de temps. Laso va fer debutar el pivot francès Vincent Poirier, tallat pels Sixers de l’NBA, i aquest va oferir bones sensacions (9 punts, 5 rebots), tot i que no podrà jugar a l’Eurolliga, ja que el termini d’inscripció està tancat.

Fitxa tècnica

Reial Madrid: Laprovittola (10), Causeur (10), Abalde (12), Garuba (14) i Tavares (12) –cinc inicial– Poirier (9), Alocén (-), Carroll (13), Thompkins (6) i Llull (15).

Joventut: Bassas (5), Ribas (20), Morgan (15), Parra (5) i Brodziansky (15) –quintet titular–, Dimitrijevic (13), Tomic (8), Dawson (2), Parrado (2), Ventura (3), Allen (-) i Birgander (4).

Notícies relacionades

Àrbitres: Fernando Calatrava, Alberto Baena i Alfonso Olivares. Van eliminar per faltes Morgan (min 32) 

Parcials: 18-24; 26-23; 21-25; 36-20