Bàsquet

Davies treu el Barça de conflictes contra el Manresa

Davies treu el Barça de conflictes contra el Manresa
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Baxi Manresa li va complicar la vida al Barça en la seva visita al Palau. L’equip blaugrana va intentar tirar endavant el partit amb una aposta de mínims i l’equip de Pedro Martínez li va sostenir el pols la major part de l’estona. La superioritat física i la solvència defensiva dels homes de Jasikevicius, només es van fer patents durant el tercer quart, quan les diferències van arribar als 16 punts (75-59, m. 27). Però el Baxi va tenir caràcter per agafar-se al partit i mantenir-se a la baralla fins al final (97-89).

No pot obviar-se la importància de la cita que espera al Barça aquesta setmana. El ‘play-off’ europeu contra el Zenit de Xavi Pascual, és un dels moments clau de l’any. Així que, de manera inconscient, els jugadors de Jasikevicius van sortir amb el fre de mà posat. I això es va notar, tot i que també hi va haver notes positives com l’actuació dominant de Brandon Davies (21 punts, 4 rebots, 27 de valoració) que va treure de conflictes l’equip en els moments complicats, la regularitat de Mirotic i Higgins o els petits passos endavant de Gasol, autor de 13 punts en 10 minuts. «És el meu quart partit, encara es nota a les cames, en el tacte, però les sensacions són bones. Estic content d’estar on estic», va explicar el pivot de Sant Boi.

Baxi sòlid

Poc mèrit se li dona al Baxi Manresa, en qualsevol cas, aquesta temporada. Fa goig veure

Fitxa tècnica

Notícies relacionades

jugar l’equip de Pedro Martínez, com competeix amb jugadors molt solvents com Eatherton, Mason, Hinrichs o l’incombustible Rafa Martínez. Va dominar la baralla pel rebot el Baxi, va treure 15 punts de segones oportunitats, i va combinar bé en el joc entre pivots per portar el ritme, aconseguir mínims avantatges i aguantar fins al descans (53-51).

La defensa del Barça va exercir de factor corrector a la represa. El nivell d’intensitat va disparar els blaugrana que, amb un parcial de 15-3, li van donar la volta al guió. Però com va recriminar Jasikevicius als seus homes, l’esforç no va durar més enllà de sis minuts. El Baxi Manresa va aguantar el ruixat i va mantenir el seu pla de partit per tornar a enganxar-se (87-78, m. 35), el que va obligar l’equip barcelonista a mantenir la guàrdia alta, amb alguns dels seus millors defensors com Claver, Smits i Higgins en pista. Només així li van posar el llaç a un triomf que els permetrà centrar-se, ara sí, en el gran desafiament europeu que els espera a partir de dimecres amb el premi somiat: un bitllet per a la ‘final four’.