SAN PABLO BURGOS 77 – 93 FC BARCELONA

Kuric treu el Barça de la letargia a Burgos

L’equip blaugrana desencalla el partit en un tercer quart immaculat liderat pel tirador d’Indiana

2
José María Expósito

Després de segellar el primer lloc de l’Eurolliga i a pocs dies d’un important duel contra el Reial Madrid, la principal dificultat de la visita del Barça al San Pablo Burgos era evitar la relaxació. I a Sarunas Jasikevicius li va costar treure de la letargia el seu equip, que va arribar a perdre per 10 punts en la primera meitat, però que va acabar resolent el duel amb facilitat (77-93) després d’un tercer quart gairebé perfecte i un superb Kyle Kuric que va anotar 14 punts sense errada en aquest acte (24 en total).

«Sembleu morts»

El Barça fa quatre mesos que no perd (16 triomfs consecutius) la Lliga Endesa, i continua polint aspectes de cara al tram decisiu de la temporada mentre totes les mirades se centren en la cada vegada més pròxima reestrena de Pau Gasol amb el club blaugrana. Aquest diumenge ha sumat la seva 28a victòria en 31 partits des de principi d’any (les tres derrotes, a l’Eurolliga). En va tenir prou per a això de treure l’energia i la intensitat que ‘Saras’ trobava a faltar en un dels temps morts. «Sembleu morts. ¿És que no voleu ser aquí?», els va cridar el tècnic.

Si al descans els blaugranes se’n van anar amb 32 punts (32-32) després de perdre 13 pilotes, en el tercer quart en van sumar 35 (dos triples i un tir de dos d’errats) i tan sols dues pèrdues. Kuric va liderar aquest despertar, amb 14 punts sense errada que van acostar el Barça a la victòria (52-67, m. 30). «Ens han destrossat en el tercer quart», va admetre el tècnic local, Joan Peñarroya.

Jasikevicius, expulsat

Jasikevicius, no obstant, va continuar tan ficat en el partit que va acabar expulsat al rebre una segona tècnica. El Burgos no va donar senyals de poder reaccionar i la renda de 10-15 punts es va mantenir durant tot l’últim quart. «A la primera meitat hem jugat sense esforç ni energia. En el tercer quart ja hem sigut nosaltres, molt millor en atac i en defensa, que per a nosaltres és clau», va analitzar Kuric.