L’Eurocup

Una exhibició de Bassas no evita l’eliminació del Joventut

El Virtus Bolonya s’imposa a l’Olímpic malgrat els 26 punts del base verd-i-negre i avança a semifinals (78-84)

Una exhibició de Bassas no evita l’eliminació del Joventut
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Amb una actuació prodigiosa de Ferran Bassas, autor de 26 punts, amb set triples de 10 intents, no en va tenir prou el Joventut per evitar l’eliminació als quarts de final de l’Eurocup davant el Virtus Bolonya, que va vèncer a Badalona (78-84), igual que havia fet en el partit d’anada, i es va obrir pas cap a les semifinals. La demostració d’orgull i l’encert de Bassas van permetre a la Penya aixecar-se en un partit que va arribar a tenir amb 23 punts en contra i lluitar-lo en els últims quatre minuts (72-71) en què dos triples de Markovic i Teodosic van sentenciar.

El somni europeu del Joventut va començar a complicar-se ja en una primera part en la qual no li va sortir res. Des de l’inici es va poder veure que l’equip de Carles Duran no estava còmode a la pista davant el desplegament físic i l’agressivitat defensiva dels italians, que van jugar al límit de la falta, utilitzant molt les mans i els contactes.

Faltes de Tomic

Amb Markovic i Teodosic sobrats d’experiència i confiança, va ser el Virtus Bolonya el que va aconseguir marcar el ritme de partit i va obrir marges que van augmentar la pressió i el nerviosisme en el Joventut. Obligats a jugar en estàtic, els jugadors verd-i-negres van perdre massa pilotes, van ser molt desafortunats des del triple (3 de 14 al descans) i van permetre cistelles molt fàcils, en connexions prop del cèrcol i en fulgurants contres que van deixar en evidència les transicions defensives del quadro català.

Notícies relacionades

La superioritat de centímetres de la Penya va tenir el seu pes a Bolonya. Però no va ser un factor important a Badalona. Les tres faltes personals de Tomic van limitar molt el potencial dels verd-i-negres, perquè ni Birgander ni Brodziansky van aconseguir donar-li un relleu de qualitat. I per acabar-ho d’adobar, va arribar la lesió de López-Arostegui abans del descans (21-33, m. 15), quan estava sent un dels més resolutius en els esquemes de Duran, cosa que va deixar molt tocat el Joventut (31-43 al descans).

Tant va acusar el cop, que l’equip verd-i-negre va arribar a veure’s a punt del KO amb el Virtus totalment desfermat (32-55, m. 25). Però Bassas es va negar a llançar la tovallola i va tornar el seu equip a la vida amb quatre triples consecutius, algun dels quals, des de 8 metres, que van arrossegar els seus companys i van deixar oberta la porta de l’esperança per a l’últim període (54-64), en què la Penya va arribar a posar-se fins i tot per davant (72-71, m. 37). Però en el mà a mà final, l’experiència de Teodosic i el quadro italià va acabar per decidir.

Temes:

Joventut